"Seni on linnale hoiupaigateenust pakkunud Larissa Kozõreva juhitav MTÜ Loomade Varjupaik, mille tegevuse eetilisuse ja inimlikkuse kohta on nii linnal kui ka erinevatel loomakaitseorganisatsioonidel palju kaebusi," ütles Solman ja lisas, et loomakaitsjad on veendumusel, et praegune hoiupaiga käitaja jätkata ei tohi ning sarnast arvamust on avaldanud ka abilinnapea Arvo Sarapuu. 

"Viimasel korral, kui linn üritas hoiupaigale pidajat leida, olid hankest huvitatud mitmed organisatsioonid, kuid hanketingimused olid seatud nii, et osaleda sai ainult praegu hoiupaika pidav probleemne MTÜ Loomade Hoiupaik," tõdes Solman.

"Eelmise hankega nõuti hankes osaleda soovijatelt mittetulundusühingutelt lisaks vajalike ruumide olemasolule näiteks ka 2013. aasta majandusaasta kasumit. On ebaloogiline nõuda kasumit MTÜ-lt, kelle eesmärk on hüljatud loomade ravi, hoid ning uute kodude leidmise teenus, sest hüljatud loomade pealt kasumi teenimise eesmärk tekitab esimesena suurima ebakõla loomade eetilises kohtlemises," ütles Solman ning lisas, et just kasumi nimel varjupaiga pidamine on tekitanud loomakaitsjate vastuseisu Loomade Hoiupaiga tänasele operaatorile. „Loomade kahe nädalase ravimise eest kontrollimatuid arveid esitav ning eutaneerimise pealt teeniv operaator just usaldust ei tekita,“ võttis Solman olukorra kokku.