16-aastane Sam Kanizay läks Melbourne’i äärelinnas Brightonis asuvasse randa, et pärast laupäevast jalgpallimängu veidi ujuda, kuid lõõgastava supluse asemel kattis lihasööjatest putukate parv Sami jalad ja pahkluud, närides ta nahka ja põhjustades ohtra veritsuse.

Pärast veest väljatulekut märkas Sam, et ta jalad on üleni verised ja ta toimetati haiglasse ravile. Alguses arvas noormees, et oli lihtsalt kivil libastunud, kuid verd jooksis nii pahkluudest kui ka jalalabadest. Haiglasse jõudes polnud ka arstid kindlad, mis Sami jalgadele ilmunud augud täpselt tekitanud oli.

Haiglaõed ei osanud kindlalt öelda, kuid arvasid, et lihasööjad putukad võisid olla mingi meretäide liik.

Nii otsustas Sami isa Jarrod minna tagasi Melbourne'i randa, et asja ise uurida, olles relvastatud üksnes võrgu ja suure lihaviiluga. Jarrodil õnnestus liha abil kinni püüda üsna suur hulk samu putukaid. Ta viis nad testimiseks Victoriasse, Sandringhami haiglasse.

„Panin liha võrku ja nad on sööstsid kõike unustades selle kallale. Tõime nad koju, aga nad on end lihtsalt lihatüki külge haakinud ja sellest kogu elu välja imenud,“ jutustas ta ajakirjanikele. Jarrod filmis, kuidas nad seda tegid.

Allolev video võib olla häiriva sisuga.

Meretäid on mereparasiidid, kes toituvad peremees-kalade limast, nahakudedest ja verest, kuid ekspertide sõnul on antud juhtum ebatavaline. „Olen teinud oma tööd nüüdseks juba 20 aastat,“ ütles merebioloog Michael Brown, „aga ma pole kunagi midagi sellist näinud“.

Sam loodab õigepea, pärast haavade paranemist, haiglast välja saada. Haiglas tehti talle ka biopsia, kontrollimaks, et haavades ühtki olendit ei ela. Tundub, et vahejuhtum pole rahvast rannalt eemale peletanud. Brightoni elaniku sõnul on kohalikud selle juba unustanud ja lähevad ujuma nagu alati.

Allikas: iflscience.com