KIKA kauplused on Eestis juba kaks aastat võtnud annetustena vastu loomatoitu, mänguasju ja muid abivahendeid, kuid püsivaks probleemiks on seni olnud nende regulaarne kohaleviimine abivajavatele loomadele. Yandex Go (endise nimega Yandex.Taxi), mis teeb koostööd paljude taksoparkidega, nägi võimalust pakkuda KIKA kauplustele annetuste kohaleviimise tasuta teenust, et aidata kohale erinevatesse varjupaikadesse kümnete kilode kaupa annetusi.

Partnerfirma sõitjad külastavad esialgu vähemalt 11 KIKA poodi Tallinnas kord kuus, et koguda annetused kokku ja viia need abivajavate loomadeni. Tänu uuele koostööle jõuab varasemast suurem hulk annetusi rohkemate varjupaikadeni.

"Meil on annetuskastid peaaegu igas poes, inimesed toovad sinna tihtipeale asju kodust, kuid on ka neid, kes ostavad vajalikke tooteid meie poest, et need annetuskasti panna, samas on oodatud ka erinevad tooted mistahes teistest poodidest," sõnas KIKA Eesti juht Ksenia German. Ta lisas: "Siiani on olnud kõige keerulisem osa annetuste kohaleviimine. On perioode (näiteks jõuluaeg), kus seda peab tegema tihti ja suurtes kogustes, sest annetuskastid saavad täis, kuid see võtab palju aega, sest poed ja varjupaigad asuvad erinevates linnaosades. Seetõttu olime väga tänulikud, kui Yandex Go ehk endise nimega Yandex.Taxi otsustas meie projektile appi tulla, sest nad saavad sellega väga hästi hakkama ja nende abiga saame kindlad olla, et kõik annetused jõuavad abivajajateni õigeaegselt."