Tookord pöördus ta oma murega nii politsei, veterinaar- ja toiduameti kui ka loomakaitsjate poole. Ta kirjeldab jaanuaris juhtunut järgmiselt:

Läksin teda taas toitma ning ta lamas abitult lumes. Külm oli ilmselt ta tagakäpad ära halvanud. Ta elaski aastaid seal asfaldil. Ma käisin seal mitu korda riidlemas, et koeral on normaalset kuuti vaja. Lõpuks pandi vähemalt mingi kalts sinna kuudi ette, mis lund kinni hoidis. Korra kutsusin kohale ka Päästeameti, kui koer oma ketiga suure veeanuma ümber takerdus ja enam liikuda ei saanud. Päästemeeskond ronis üle aia ja päästis takerdunud koera lahti, kes muidu oleks ilmselt kogu nädalavahetuse liikumatuna kinni olnud.

Koera seisund aina halvenes ja halvenes ning kahjuks oli lõpuks nii halb, et pärast veterinaarametniku külastust pandi koer magama. Mäletan, kuidas omanik veel oma halvatud koera mööda lumehange lohistas.

Tänaseks pole möödas veel aastatki, kui samal laoplatsil, aadressil Võidu tänav 3 on ketis uus hundikoer, kellel tänase seisuga on ka vähemalt üks kutsikas. Juba nädalavahetusel andsid inimesed teada kutsikast, kes aina ema keti otsa takerdus ja valust niutsus. Väidetavalt helistati eile korduvalt veterinaarametisse, kuid teadaolevalt pole mitte keegi veel kohapeal käinud.

Eilse seisuga tehtud videost on näha, kus kutsikas küll veel liigub, kuid on kohale jõudnud loomasõprade sõnul apaatne. Kohal käisid ka politseiametnikud, kes tunnistasid kutsika apaatsust, kuid midagi kahjuks ette ei võtnud. Koerte omanikuks on vene keelt kõnelev vanem mees, kes oma tegevuses probleemi ei näinud.

Eilse õhtu seisuga on kutsikas sündmuspaigalt kadunud.

Politsei kommenteerib sündmust järgmiselt:

"Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs ja veterinaarameti esindaja käisid täna Rägavere teel asuval laoplatsil, et kontrollida laekunud vihjet abivajavast koerakutsikast.

Ametnikud selgitasid välja, et kõnealune kutsikas elab siseruumides ja teda toidetakse korralikult. Kuna kutsikas on veel pisike, viiakse kutsika ema kaks korda päevas kutsikaga kokku, et ta lisatoidu kõrvale ka emapiima saaks. Samuti kontrollis veterinaarameti esindaja nii kutsika kui ka koeraema tervislikku seisundit, ega tuvastanud kummalgi vigastusi. Koeraomanikule selgitati, et kutsikat ei tohi enam ema keti ulatusse viia, kuna vastasel juhul võib ema joostes ketiga kutsikale viga teha."