Nimelt koliti tänavu 1. juulil Tamperes asuvas Soome populaarseimas ehk Särkänniemi lõbustuspargis kaks kollast anakondat uude terraariumisse. Maod said olla oma uues kodus vaid paar päeva, kui üks isend kaduma läks, vahendab Soome meedia.

Kuigi ligi meetri pikkust madu hakati koheselt otsima, ei suudetud teda leida kuni lõppeva nädala kolmapäevani ehk ligi kaks nädalat. Mao avastasid kolmapäeval, 17. juulil lõbustuspargi juures asuva Näsinneula vaatetorni alumise korruse lobby külalised.

Lõbustuspargi ametliku teate kohaselt nähti madu esialgu alla kukkumas akvaariumi laest. Seda pealt näinud külastajad teatasid töötajatele ja hakkasid looma liikumist jälgima. Lõpuks saadi loom kätte Näsinneula vaatetornist.

Üks külastajatest, 36-aastane Silja Tamperest rääkis Ilta-Sanomatele, et ta oli lastega just veetnud lõbustuspargis päeva, kui otsustati enne lahkumist käia ära torni alumises lobbys asuvas tualetis. Järsku märkas naine, et hulk inimesi oli kogunenud ühe laua juurde, mille alla nad vaatasid. Lähemale minnes nägi naine, et seal lamas mingi olevus.

Silja oli kuulnud, et madu olevat Särkänniemist kaduma läinud, kuid ta ei osanud arvatagi, et see ilmub välja Näsinneulas. Naine kinnitas, et ei tema ega lapsed looma eriti ei kartnud ja kuna lõbustuspargi töötajad olid ruttu kohal ning püüdsid looma kinni, siis lõppes kõik õnnelikult.

Lõbustuspargi arendusdirektor Ville Aarresuo rääkis Iltalehtile, et madu oli ilmselt rahvamasse kartes liikunud lõbustuspargist tornini mööda varjulisi teid. Aarresuo kinnitas, et madu on viidud tagasi oma koduterritooriumile ja talle ehitatakse nüüd uus ja kindel terraarium, kuna vana lõhuti tema otsimiseks sisuliselt ära.

Samuti on madu saanud oma põgenemisega nüüd päris kuulsaks ning Yle vahendab, et suur hulk inimesi on soovitanud talle nimeks panna kuulsa triki-ja kadumismeistri järgi "Houdini".

Kadunud olnud kollane anakonda ei olnud mürgine, kuid hirmul olles võivad nad inimesi enda kaitseks siiski hammustada.

Särkänniemi lõbustuspark on Soome üks populaarsemaid. Seal asub ka akvaarium, planetaarium, laste loomaaed, kunstimuuseum ja vaatetorn Näsinneula. Park asub Tamperes.