Tele2 sotsiaalmeediaguru Katrin Primaki sõnul täidavad lemmikupildid sotsiaalmeediakanaleid ja ka Eesti populaarsematel loomadel on tuhandeid jälgijad. “Kui tavaliselt on koera väga raske kaamerasse vaatama saada, siis on selleks arendatud spetsiaalsed koera-selfie vahendid. Sisuliselt on tavapärase selfie pulga küljes koht maiusele, mis tõmbab looma tähelepanu ja paneb ta andunult kaamerasse vaatama,” ütles Primak ja lisas, et eriti hästi tõmbab koera pilku juust.

Katrin Primaki sõnul saab ka inim-selfie’sid parandada, sest paljud teevad neid enese teadmata valesti. “Ka selfie’de ehk maakeeli enekate tegemisel on trendid ning näiteks iseenda peeglist pildistamine pole enam moes,” rääkis Primak.

“Pilditegemise nippidest on kõige elementaarsem, aga ka toimivam taimeri kasutamine. Paned näiteks telefoni kolme sekundi pärast pilti tegema ning siis ei lähe kaader nupuvajutusega paigast ära. Osade telefonidega saab kasutada ka mitme pildi sarivõtet, mille seast kõige parem välja valida,” soovitas Primak.

“Inimesed teevad pilte tihti ka vale nurga alt. Kui kaamera otse näkku keerata, siis jääb tulemus rohkem nagu passipilt ja kui altpoolt, siis paistab nägu täidlane. Parem on hoida telefon silmadest natuke kõrgemal ning veidi diagonaalselt,” ütles Primak.

“Samuti on oluline valgus ning jälgima peaks, et see paistaks näole, mis teeb näonaha visuaalselt siledamaks. Paremaks tulemuseks võib kasutada ka Snapchati filtreid või spetsiaalseid äppe,” rääkis Primak.