"Saage tuttavaks Ayakoga, noore akita-jõmpsikaga, kes eile oma üheksakuise sünnipäeva puhul aiast välja puges ja maailma avastama läks. Paraku matk jäi lühikeseks, sest ta jooksis ise Pääsküla kandis mööda liikuvast autost," kirjeldab Valner eile toimunud sündmust.

Ta lisab, et autojuht pidas kinni, teavitas õnnetusest politseid ja hakkas sõiduteel lebavale koerale abi otsima. Kinni pidasid ka järgmises autos olnud Rando ja Janne Ottel, kes koheselt Loomapäästegängi hädaabinumbrile helistasid. Lisaks helistati ka kohe Valnerile, kes tol hetkel oli ühe teise juhtumiga hõivatud.

Verd suust ja ninast väljaajav koerake tõsteti autosse, Janne Ottel istus tahaistmele ja hoidis koerakese pead. Kogu seltskond sai kokku Loomade Kiirabi Kliinikus, kuhu valdavalt viiakse kõik erakorralist abi vajavad loomad-linnud.

Ayako oli kiibitud ja seetõttu sai ka omanik õnnetusest ruttu teada ning tormas kliinikusse. On märkimisväärne, et sinna tuli ka autojuht, kes õnnetuses osales.

"Müts maha, sest 98% juhtidest käitub absoluutselt teisiti. "Kas ja kuidas ma teile autole tekitatud kahju hüvitada saan," päris Ayako omanik. "Pole vaja midagi hüvitada. Peaasi, et koer terveks saab. Ma tegelikult sellepärast tulingi siia, et veenduda, et ta abita ei jääks!", vastas meesterahvas heatahtlikult ja rahulikult," kirjeldab Valner eilset olukorda.

"Headuse, kohuse- ja vastutustunde musternäidiseks sobiv lugu jätkub heas usus ja lootuses, et ka lõputiitrid on sama ilusad. Akita igatahes võitleb ja elas öö üle. Ta seisund on stabiilne ning täna ootab ees hunnik protseduure. Omanik rahalist abi ei palunud, aga Loomapäästegrupp on seda valmis andma, kui vajadus peaks tekkima.

Tänan nii enda kui Loomapäästegrupi poolt Rando ja Janne Ottelit hoolimise ja oskusliku tegutsemise eest. Meil võib olla kasvõi 500 loomakiirabiautot, aga me ei hakka kunagi piisavalt kiiresti kohale jõudma," lisas Valner.