Tänavu iga-aastase Yulini koera- ja kassiliha söömise pidustuste eel levis meedias pilt valgest kassist, kes kohutavast tapamajast põgeneda soovides küüntega tara küljes rippus, samal ajal hirmunult ümbritsevat uurides.

Kassi märkasid Yulinis kohapeal viibinud loomakaitsjad, kes asusid aktiivselt tegevusse, et loom päästa ja talle uus võimalus anda. Lisaks Hurule päästsid loomakaitsjad veel mõne kassi ja koera elu.

Nüüd ootab Huru uut kodu Washingtonis asuvas loomade varjupaigas. "Paar nädalat on teineud selle kassiga imesid,” kommenteerisid loomakaitsjad Facebooki lehel, kui nad olid riputanud üles pildi puhtaks pestud ja kammitud Hurust. "Täna on Hurul on uus elu ja tema eest hoolitsetakse. Ta on ka uue kodu ootel," seisab lehel.

Loomakaitsjate hinnangul tapetakse Hiinas igal aastal umbes 10 miljonit koera, kellest ainuüksi 10 000 tapetakse Yulini festivali raames. Festivali, mida on peetud alates 2010. aastast ja mis on viimasel ajal tänu loomasõprade protestile avalikkuse suurt vastuseisu leidnud, tavatsetakse pidada kord aastas, suvise pööripäeva tähistamiseks. Julma festivali ellukutsujateks olid koeralihakauplejad, kellele on festival tulusaks viisiks oma äri edendada.

Paljud loomad, kes festivalil oma otsa leiavad, on kas kodutud või varastatud ja nende transport sihtkohta kestab tavaliselt päevi, mille jooksul ei anta neile sageli ei vett ega toitu.
Palju läbi elanud Huru on uue kodu ootel