Lemmikuga pardale minekuks on mitu võimalust

Üks võimalus on oma lemmik saata lennukile pagasiga. See pole ideaalseim variant, kuid suuri koeri ei lubata lennukisalongi. Teine võimalus on oma lemmik lennukisalongi kaasa võtta spetsiaalse selleks ette nähtud puuriga. See variant on sobilik väiksematele lemmikloomadele. Kolmas võimalus on siis, kui koeral on näiteks abistav eesmärk.

Mida varem piletid broneerid, seda parem

Enamik reisidel on lubatud lennukisalongi võtta maksimaalselt kaks lemmiklooma. Erand tehakse aga teenistuskoertele, kes aitavad abivajajat. Seega, mida varem lennupiletid broneerid, seda suurema tõenäosusega väldid erinevaid probleeme. Üks võimalus on konsulteerida lennujaamaga, teine võimalus on lugeda veebilehte DogJaunt, kus on samuti põhjalik teave koeraga reisimise kohta.

Erandeid on ka. Näiteks reisijaga kaasasolevate koerte, kasside ning valgetuhkrute maksimaalne arv võib olla suurem kui viis, kui lemmikuga osaletakse võistlustel, treeninglaagris, näitustel või spordiüritustel. Sel juhul peab omanik esitama kirjaliku tõendi, et loomad on registreeritud üritusel osalemiseks ja on vanemad kui kuus kuud.

Lemmikuga reisimise eest tuleb maksta lisatasu

See võib tunduda veider, kuid lemmikuga reisides peab ka talle pileti ostma. Mis siis, et pisike kutsu istub väikses puuris jalge ees ja otseselt kellegi kohta ära ei võta. Reeglid on reeglid. Küll aga erinevad lennufirmade reeglid. Seetõttu peab hoolikalt üle kontrollima, millised on selle lennufirma reeglid lemmikuga reisimisel, millega lennata plaanid. Kui reisid lemmikuga tihti, siis tasub meelde jätta, et lennufirma JetBlue annab lemmikuga reisimise eest ka lisapunkte.

Erinevatele suurustele ja tõugudele on omad eeskirjad

Täpselt nii nagu käsipagasile on eeskirjad, on need ka lemmikutele. Lennufirmad arvestavad väga täpselt looma suurust ja kaalu. Väiksemad koerad ja kassid saab selleks ette nähtud puuriga lennukisalongi kaasa võtta. Suuremad koerad peavad reisima pagasiruumis. Mõnesid koeratõuge ei lubata aga lennureisile üldse. Näiteks lühininalisi ja väga karvaseid tõuge ei lubata lennukisse.

Kaelarihm on tähtis

See on oluline. Võib-olla ei meeldi kassile või koerale kodus kaelarihma kanda, aga lennujaamas peavad nad sellega leppima. See võiks olla silmapaistev ja sellel peaks kindlasti kirjas olema omaniku kontaktandmed. Loomulikult lukustatakse puurid ja uksed korralikult, kuid võib juhtuda, et kass või koer saab kuidagi välja. Lennujaam on loomale võõras keskkond, tekib hirm ja ta paneb plehku. Kaelarihma abil saab lemmiku aga üles leida.

Lemmik peab terve reisi olema puuris

Pole oluline, kas tegemist on kahe- või kümnetunnise lennureisiga. Reeglid näevad ette, et lemmikloom peab olema terve reisi puuris. Seetõttu peaks lemmikule puuri varuma süüa-juua ja uriini imavad padjad.

Planeeri lemmiku söögikordi

Soovitatav on oma lemmikule neli kuni kuus tundi enne lennureisi süüa anda. See on piisav aeg, et ta jõuab kogu toidu ära seedida ja hädal käia. Enne maandumist võid lemmikule kerge vahepala anda läbi puuri, aga pea meeles, kellelegi ei meeldi halvad ja haisvad üllatused keset lennureisi.

Konsulteeri veterinaararstiga

Enne lennureisi tuleb kindlasti külastada veterinaararsti. Näiteks mõned uinutid võivad lemmikule tekitada hingamisteede ja südme-veresoonkonna probleeme, sest õhurõhk kabiinis muutub. Samuti peab loomaarsti juures korda ajama kõik tähtsad paberid, milleks on näiteks lemmiku tervisetõend, vaktsineerimispaberid ja kindlasti peab loomal olema mikrokiip.

Sihtkoht ja seadused

Iga sihtkohtas ei pruugi kehtida samad reeglid nagu kodumaal. Seetõttu on mõistlik enne reisile minekut uurida sihtkoha tavade kohta. Näiteks kuhu lemmikuga minna võib ja millised on reeglid ühistranspordiga liigeldes ning kohvikutes.

Täpsemat informatsiooni Eestis kehtivate seaduste kohta leiab veterinaar- ja toiduameti kodulehelt. VAATA SIIT

Allikas: purewow.com