Laupäeval, 16. aprillil kell 12 on kõik oodatud Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskusesse Ehitajate tee 150, kus tänu koostööle Viasatiga näidatakse tõsielufilmi "Dublini loomaaed". Filmi juhatab sisse zooloog Aleksei Turovski. Filmivaatamine ja loengu kuulamine on kõigile TASUTA, aga neil, kes pärast filmiprogrammi loomaaeda tahavad minna, peab pilet olema.

Filmivaatajad saavad ennenägematu ligipääsu Dublini loomaaia telgitagustesse, et kohtuda pühendunud töötajatega Iirimaa kuulsas, 180-aasta vanuses loomaaias. Jälgime lähedalt talitajate iga sammu nende sageli emotsionaalsel teekonnal oma armsate kasvandike eest hoolitsemisel, nähes sünde ja surma, ootamatuid juhtumisi koos kaasneva elevuse ja dramaatilisusega – töö Dublini loomaaias on igapäevane seiklus.

Pühapäeval, 17. aprillil kell 12 peetakse amuuri leopard Darla 12. sünnipäeva aediku juures. Uhke loom on tänase seisuga oma paarilise Freddiga viis pesakonda järglasi, kokku 12 järeltulijat, saanud. Amuuri leopardid on äärmiselt ohustatud ja neid on loodusesse alles jäänud alla 50 isendi.
Täpsemalt kuuleb amuuri leopardidest loomaaia spetsialistidelt - kell 12 räägib Anne Saluneem ja kell 13:15 Aleksei Turovski.

Samal ajal on leopardi aediku lähedale välja pandud loomade transpordikastide näitus „Kuidas loomad reisivad?“. Loomade sõidutamine ühest loomaaiast teise, olgu maad mööda või lennukis, on alati pikka planeerimist vajav ettevõtmine. Loomade ja inimeste ohutuse tagamiseks peab iga looma jaoks olema just temale sobiv transpordikast ja kui seda pole, siis tehakse. Miks kastid just sellised on – suured või kitsad, metallvõrguga või ilma – seda näeb ja kuuleb pühapäeval asjatundjate käest.

Ürituse viib läbi Tallinna loomaaed koos abilistega Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsist. Välja on pandud leopard Darla elusuuruses kuju, mille juures on vahva (ja ohutu!) pilti teha. Leopardi-teemaline viktoriin ootab lahendamist ja aediku lähedal töötava heategevusliku pannkoogikohviku toodang proovimist - annetused lähevad looduses elavate amuuri leopardide toetuseks.

Kõigi pühapäevaste loomaaiakülastajate vahel loositakse välja 10 Eckerö Line’i kinkekaarti edasi-tagasi reisiks Helsingisse. Loosikupongid, mis saadakse kassast koos piletiga, tuleb loosikasti lasta amuuri leopardi aediku juures. Võitjad selguvad samal päeval pärast loomaaia sulgemist.

Kassad loomaaia mõlemas väravas on avatud kella 9-17, loomaaed suletakse kell 19. Sise-ekspositsioonid ja laste loomaaed on avatud 10-18. Kevadele vaatamata on piletihinnad endiselt talvised: täiskasvanud 4 eurot, sooduspilet 2 eurot, perepilet maksab 9 eurot ja eelkooliealised saavad sisse tasuta.