Sigimise aeg hakkab tasapisi ümber saama. Enamik tallekesi on juba ilmavalgust näinud, sestap lasti kesknädalal alpinaariumi kubani tuuride juurde karjajuht, Praha loomaaiast pärit 6-aastane tuurisikk Kreg. Kiitsakas ja temperamentne loom pakkus taaskohtumise põnevust kitse- ja tallekarjale ning uudistas tema jaoks uut avarat aedikut huviga, teatas loomaaed sotsiaalmeedias.

Samal päeval said rõngad jala ümber viis jääkosklapoega, kes maikuus vastkoorununa Tallinna kesklinnast loomaaeda toodi ja siin üles kasvasid. Peale rõngastamist lasti noored kosklad linnutiikidele ujuma, kus nad võivad nüüd valida, kas jäävad loomaaeda või lendavad loodusesse.

Vabalt elaval tuttpütil on tibud koorunud ja ta püüab linnutiikidel neile turvalist veekogu leida.

Kakkudel, kotkastel ja kurgedel on sigimishooaeg lõppenud. Liigikaitseuuringute laboris on ilmavalgust näinud 11 naaritsapesakonda kokku 40 pojaga.

Neljapäeval said mõnetunnise vahega vasikatega maha 16-aastane ameerika piison Lakritsa ja 14-aastane euroopa piison Rama. Vasikad koos emadega jäävad latrisse kosuma kuni pühapäevani, mil pojad üle vaadatakse ja kiibistatakse.

Juulis alanud ninasarvikute ja pelikanide toitmise ning keskkonna rikastamise esitlused teisipäeviti ja neljapäeviti on kenasti huvilisi kogunud ja pakuvad uudistajatele lisaks vaatepildile ka harivaid kommentaare loomaaiatöötajate poolt.

4. juulil oli ninasarvikute aedik suurte kibuvitsaroosidega eriti kenaks kaunistatud, sest ninasarvikuema Kibibil täitus üheksas eluaasta.

Nädala alguses väisasid Tallinna loomaaeda ja keskkonnahariduskeskust Kiievi loomaaia loodusharidusega tegelevad inimesed.