Loomaaia öised tegevused hakkavad toimuma keskkonnahariduskeskuses, mis asub aadressil Ehitajate tee 150. Tasuta sissepääs muuseumiööle on vaid Õismäe poolt ja öökülaline loomaaeda ei pääse, kui tal just kehtivat piletit ei ole.

Öises looduskoolis on tegevusi nii suurtele kui väikestele ja kava on kokku pandud vaid muuseumiöö tarbeks.

Eluslooduse klassis saab kuulata ja vaadata loomi. Loomahääli aitavad mõista looduskooli töötajad. Karu klassis saab jääkaru nahka uurida ja kuulda, mida tähendab "Et jää jääks jääks". Hundi klassis asub loodushäälte labor, kus saab teada, milliseid hääli looduses on ja mismoodi neid järele teha? Isetehtud loodusmuusikale lisandub häälekas imestamine selle üle, kui põnev võib ööorkestri loomine olla.

Kes vaikust eelistab, saab muusikavabas ruumis loomaaia sõprade seltsi liikmete juhendamisel loomadele mänguasju meisterdada, olgu need pallid leopardile või pajukiik kassile. Samas räägitakse loomaaia loomade toetamisprogrammist ja miks mitte just muuseumiööl mõnele loomale vaderiks hakata?

Fuajees esineb kell 18 Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli big band ja kell 20 Tallinna Huvikeskus Kullo instrumentaalansambel "Piibar ja Sõbrad" koos Tallinna ülikooli tantsutüdrukutega. Rahvapillide saatel mängimist ja uute tantsude õppimist, sealhulgas ka kankaan ja live-tants, juhendavad Terje Treimann-Tupits ja Toivo Luhats.

Keskkonnahariduskeskuses on avatud on ka loomaaia raamatukogu ja Mõmmu kohvik.