Loomaaiagi haned-pardid, luiged ja pelikanid pääsesid linnutiikide alale patseerima. Sinna viidi ka detsembri alguses apaatsena Õismäelt toodud kühmnokk-luik, kes rõnga jalga oli saanud Soome lahes Rönnskäri saarel 2013. aastal. Eeldatavalt viieaastane emaslind kosus talve jooksul loomaaias kenasti ja võib nüüd ise valida, kas lennata minema või jääda loomaaeda. Vaata tema vabakslaskmist:

Neljapäeval sündis esimene tänavune miiluvasikas.

Laste loomaaia kitsekarjas tegi poegimiste otsa lahti kõige vanem 11-aastane kameruni kääbuskits Tegita. Neljapäeva hommikul tööle tulnud talitajad avastasid latrist kaks helebeeži kitsetallekest. Reede hommikupoolikul järgnes ema eeskujule 10-aastane Tetis, kes sai maha kolme tallekesega.

Õnnekurgedel on pesas esimene muna, kaameraga varustatud kaljukotkapesas aga juba kaks muna. Munele asusid ka valgekõht- ja valgeselg-faasanid.

Loomaaia liigikaitse uuringute keskuses on edukalt paaritatud 10 paari euroopa naaritsaid. Esimene naaritsapesakond peaks ilmavalgust nägema emadepäeval.

Paksunahaliste majas elav surikaat sai endale paarilise. Pühapäeva öösel teineteist esialgu vaid läbi võre uudistanud paar lasti esmaspäeval kokku ja kõik klappis, nad sobisid nagu vanad sõbrad.

Neljapäeval pandi Tšehhi Vabariigi poole teele loomasaadetis: EARAZA (Euraasia loomaaedade ja akvaariumide assotsiatsiooni) soovitusel saadeti isane hiid-merikotkas Homutovi loomaaeda, Praha loomaaiale kingiti eelmisel aastal sündinud sinilambajäär ja Chleby loomaaiale emane lumekakk.

Nädalavahetusel valmistuvad giidieksami näidisekskursiooni tegema tulevased uued loomaaia giidid.