Eile liikvele läinud postituse tulemusel leiti koera omanik üles. Pätuks ristitud koera nimi on tegelikult Slegg ja ta on vaid 8 kuu vanune. Eestimaa Loomakaitse Liit on omanikuga aktiivselt ühendust hoidnud, kuid õnnetul kombel selgus, et tegemist on perekonnaga, kel ei ole võimekust niivõrd kulukat ja ootamatut raviarvet tasuda. Raviarve võib küündida üle 1000 euro, sest röntgenpildi tulemusel selgus, et koeral on reieluumurd, mis vajab kiiret operatsiooni. Samuti on löögi tagajärjel tekkinud õhkrind. Koer on endiselt arstide jälgimise all ja peab kliinikus olema seni, kuni operatsioon on möödas ja Slegg sellest edukalt taastunud. Operatsioon toimub homme.

Loe eile juhtunud õnnetuse kohta lähemalt SIIT.

Põhjuseks, miks see noor koer omaniku käest lahti pääses ja omapäi Kopli vahel ringi jooksis, oli lihtsalt üks halb juhus. Koer oli oma jalutusrihma läbi närinud ajal, mil peremees parasjagu poes oli.

Kuna tegemist on niivõrd noore koeraga, on loomaarstide sõnul tema paranemislootus väga kõrge. Eestimaa Loomakaitse Liit aitab omanikel looma raviarvet tasuda, kuid tegemist on väga kuluka operatsiooniga, lisaks peab Slegg päevi arstide järelvalve all olema. Koera raviarve summa küündib tõenäoliselt 1000 euroni. "Omast kogemusest teame, et lõplik summa võib olla ka suurem," tunneb liit muret.

Eestimaa Loomakaitse Liit palub südamest kõigi loomasõprade abi. Neil, kel on võimalust seda noort ja tegusat koerapoissi aidata ning tema perekonda toetada, palutakse anda omapoolne panus läbi annetuse Eestimaa Loomakaitse Liidu pangakontodele. Selgitusse võib märkida koera nime (koer Slegg).

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)