Prantsuse buldogi omaniku Signe Udu-Pärna sõnul tuli idee sellise keskuse järele tema koeralt Deizylt. Koera vajadus vahvate mängukaaslaste järele oli see, mis utsitas Signet oma mõtet edasi arendama ja lõpuks ka ellu viima. Nii saigi Tondile rajatud keskus "Deizyle külla", kus on koertele mõeldud mängutuba.

"Deizyle külla" mängutuba

Järgmisel nädalal ametlikult oma uksed avavast keskusest leiab ka kirbuturu, mille mõte on propageerida taaskasutust. "Loomaomanikud saavad rentida seal omale riiuli ning müüa maha lemmikust seisma jäänud asjad," kommenteerib ettevõtmist keskuse looja. Kirbuturu idee sündis Signel sellest, et koeraga on kaubanduskeskustes asuvates lemmikloomapoodides ebamugav käia, kuid jopet peab ju koerale enne ostmist ka selga proovima. "Viimane kord, kui mina Deizyga kaubanduskeskuses asuvas loomapoes käisin, oli turvamees veidi kuri ja küsis, et kas ma siis uksel olevat keelumärki ei märganud," sõnas Signe. Süles aga on ju 12 kilo armastust veidi raske kanda.

Koer Deizy.

Teine probleem, millega Signe on kokku puutunud, puudutab ebastandardsetes mõõtudes tõukoeri. "Neile on tihtilugu väga keeruline sobivat jopet leida ja oleks ju hea, kui oleks olemas koht, kus saab jopet mugavalt selga proovida või kust saab vajadusel kontaktid, kellelt just oma mõõtude järgi sobiv toode tellida," sõnab Signe, kelle mõte on koondada kokku Eestis loomatarbeid valmistavate käsitöö harrastajate kontaktid ja propageerida seeläbi ka kodumaist toodangut.

"Deisyle külla" keskuses on olemas ka heategevusriiul, millest saadud tulu läheb loomakaitseorganisatsioonile MTÜ Loomapäästegrupp. Heategevusriiulit saavad täita inimesed ise. Sinna saab müüki viia kõik lemmikloomatarbed, mida endal enam vaja ei lähe.

Loomapäästegrupi vabatahtliku töö peakoordinaatori Katrin Lehtveeri sõnul on see omalaadne heategevusprojekt. "Mõte seda teha on olnud ammu, kuid nüüd on see heategevusriiul reaalselt olemas. Kogu sealt saadav müügitulu läheb meie abivajavate loomade raviarvete tasumiseks."

Koer Deizy on mängust väsinud.

"Enne, kui kaubanduskeskusesse sammud seada, on lemmiku omanikud teretulnud ka "Deizyle külla" kohast, et leida oma lemmikule hinnasõbralik toode. Lisaks saab koer ka Deizyga mängida," sõnab Signe ja lisab, et mängutuppa on oodatud terved ja vaktsineeritud koerad.

Lemmikloomakeskus "Deizyle külla" avatakse järgmisel teisipäeval 19.02 kell 11.00. Keskuse info leiad Facebookist.