Maikuu esimesel nädalal läks Jevgeni (nimi muudetud) Asula tänaval koeraga jalutama. Mahajäetud garaažidest möödudes ründas tema koera ootamatult kass. Peremees haaras koera sülle ning seejärel ründas kass ka Jevgenit, klammerdudes küüntega mehe käsivarde ning küünistas nii vasakut seljapoolt, rinnaosa ning kõrva. Mehele osutati erakorralise meditsiini osakonnas esmaabi ning suunati Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikusse.

Jevgeni tegi Asula tänava garaažide ja sealsete kodutute asotsiaalide kohta kaebuse nii politseile kui ka munitsipaalpolitseile. Munitsipaalpolitsei ameti kesklinna tugipunkt koos heakorrasektori loomainspektoriga käisid kohapeal olukorraga tutvumas ning leidsid garaažidest umbes ligi paarikümne kassi suuruse koloonia. Üles leiti ka arvatav ründekass ja selgus ka kassi agressiivsuse põhjus. Nimelt oli kiisul kuus väikest imearmast poega, keda ema toona südilt kaitsma asus.

Täna käis munitsipaalpolitsei koos hoiupaiga loomapüüdjaga kohapeal, et kassipojad haisvast ning antisanitaarsest elupaigast ära viia. Kassi omanik, garaažis kolme kaaslasega elav kodutu Margus oli nõus pojad ise kinni püüdma ja hoiupaiga esindajale üle andma. "Ta on metsik jah, ning võõraste juuresolekul ta poegi niisama ei loovuta. Ta on praegu juba nii rahutu, lõi mullegi küüned sisse," ütles Margus ning näitas selle kinnituseks oma veritsevat jalga. Garaažis oli veel kaks Marguse kaaslast, kes mehele appi tõttasid. Peagi olid garaaži eri nurkadesse laiali jooksnud väiksed karvakerad puuris. Loomade hoiupaik vaatab kassipojad üle ning teeb vajalikud vaktsineerimised ning kiipimised.

Ülejäänud kassid end ei näidanud, välja arvatud üks uudishimulik, kes katuselt toimuvat jälgis.

Kassiemast Margus ei loobunud. Ta olevat nimelt leidnud endale "uue" elamise Suur-Sõjamäel ning kass kui truu kaaslane läheb temaga kaasa. "Täna juba kolime ära," kinnitas Margus.

Ülejäänud "koloniste" tuleb hakata pistelise kontrolli käigus püüdma, kuid kui garaažide "elanikud" sealt lahkuvad, siis ilmselt leiavad ka kassid endale uued elupaigad.

Huvi korral saab kiisupoegade edasise käekäigu kohta infot loomade hoiupaiga kodulehelt. Ja miks mitte pisikesele kassipojale uut ning turvalist kodu pakkuda.