Eelmisel neljapäeval, 23. augustil kaduma läinud koera on märgatud peamiselt Tallinnas Pärnu maanteel Magdaleena haigla ja Sparta spordiklubi kandis tiirlemas. Esimesed päevad peitis koer end Järve metsas, kuid pühapäevast saadik on teda mitmeid kordi nähtud Lincona põrandakeskuse vahetus läheduses tiirlemas. Eile ei andnud koer end näole, kuid eeldatavasti liigub ta nüüd Magdaleena haigla, Pärnu maantee viadukti, Tallinna trammidepoo ja Sparta spordiklubi vahetus läheduses.

Koer on värvuselt must piirdega. Tema kurgualune ja käpad on valged ning üleminekukohad pruunikad. Chihuahua on linnamürast väga hirmul ja pidevate tagaajamiskatsete tulemusena ärev ja eemalehoidev. Ta pelgab inimesi, mistõttu paluvad omanikud koerale järgneda vaikselt ja rahulikult, piisava distantsiga, et ta end ohustatuna ei tunneks ja taas ei põgeneks.

Nii koera kasvataja kui ka omanikud on ühel nõul koera nime mitte avaldada, sest koer pidavat hüüdmise peale veelgi enam paanikasse minema. Linnamürast ärev ja hirmul olev koerake tegutseb vaid ellujäämisinstinkti ajendil ning on ettevaatlik kõigi suhtes, kes talle läheneda püüavad.

Loomasõbrad, hoidke oma silmad lahti ja aitame selle väikese koerakese koju tagasi! Kõik, kes kolmevärvilist chihuahuat märkavad, andke sellest teada koera omanikule Terezah Kunnbergile telefoninumbril 55521634.

Täpsem info ja teated koera kohta on leitavad Facebooki grupist.

Leidjat ootab 500 euro suurune vaevatasu!