Sanitar-hooldajalt oodatakse peamiselt julget pealehakkamist ja motivatsiooni, et usinalt toimetada ning tegutseda, oluline on ka armastus puhta töökeskkonna vastu. Tulevasest töötajast saab see, kes hoolitseb kliinikus valitseva korra eest ja annab omapoolse suure panuse selleks, et igapäevane kliinikutöö sujuks ning arstid saaksid patsientide muredele keskenduda.

Muidugi peab tulevane töötaja armastama ka loomi, sest nendest ei saa loomakliinikus üle ega ümber - hoopis vastupidi, ka nendega saab sanitar-hooldaja tegeleda.

Tulevase töötaja hoolitseda on statsionaaris viibivad lemmikud. Neid on vaja jälgida, hooldada, toita ja õue viia. Et neljakäpalised end võimalikult hästi ja turvaliselt tunneks, saab sanitar-hooldaja jagada neile sooje sõnu ja teha pikki paisid. Tema ülesanne on hoolitseda loomade heaolu eest.

Peamiste tööülesannete hulka kuuluvad ka kliiniku ruumide puhastamine ja korrashoid, samuti kõikide abivahendite ja tehniliste seadmete puhastamine, pesemine ning hooldamine.

Ka inventuuri saab sanitar-hooldaja aeg-ajalt teha ja ette võib tulla nii teisigi jooksvaid ning väljakutsuvaid ülesandeid.

Töö on vahetustega graafiku alusel ja sellest saad lugeda lisaks SIIT.