1. Bostoni terjer on hea valik linnainimesele, sest ta on tark ja uskumatult lojaalne. Samas on ta pisike ega vaja palju hoolitsust. Bostoni terjer armastab regulaarseid jalutuskäike. Tegemist on väikese koerakesega, tema kaal jääb 4,5-11 kilogrammi vahele ja ta elab 13-15-aastaseks.

Bostoni terjer

2. Prantsuse buldog on pisikest kasvu ja kaalub keskmiselt 7-12 kilogrammi. Tal on lühike koon ja suured kõrvad. Kuna Prantsuse buldog on aktiivne, sobib ta inimesega, kes viitsib temaga tegeleda. Huvitava faktina tasub märkida, et Prantsuse buldog on aretatud võitluskoerast seltsikoeraks.

Prantsuse buldog

3. Mops on pisikest kasvu ja tömbi koonuga koeratõug, kellele on iseloomulikud kortsud ja suured silmad. Mopsi karv on sile ja tal on rõngassaba. Mopsi lihased on hästi arenenud. Nende eluiga on 12-15 aastat ja nad kaaluvad keskmiselt 6,3-8,1 kilogrammi.

Mops

4. Cavalier King Charlesi spanjel on väikest kasvu spanjelitõug, mis on pärit Suurbritanniast. Nende eluiga on 9-14 aastat ja kehakaal jääb 5,9-8,2 kilogrammi kanti. Tegemist on väga suhtlemisalti ja hästi kohanduva koeratõuga. Kuna Cavalier King Charlesi spanjelid on küllaltki väikest kasvu, siis sobivad nad elama korterisse ja saavad hästi läbi ka lastega. Nad vajavad palju liikumist ja nendega saab harrastada ka sporti. See, regulaarset karvahooldust vajav tõug sobib eelkõige aktiivsele inimesele.

Cavalier King Charles spanjel

5. Yorkshire'i terjer on pika karvkattega, elab 13-16-aastaseks ja on pisikest kasvu, mistõttu sobib ta hästi linnakorterisse. Kuna Yorkshire'i terjerite iseloom kipub olema aga jonnakas, siis on väga oluline juba varajasest east rakendada õigeid koolitusmeetode. Samuti tuleb regulaarselt hooldada ka tema karva, mis lõikamata jätmise korral pikaks kasvab ja pulsti läheb.

Yorkshire'i terjer

6. Havanna bichon on pärit Vahemere regioonist ja tegemist on küllaltki populaarse dekoratiiv- ja seltsikoeraga. Havanna bichoni kõrvad on teravad ja hoiavad rippu, tema silmad on väga suured ja mandlikujulised ning küllaltki tumedad. Koerakese karv võib olla igat värvi või igas värvikombinatsioonid. Ka tema karva eest tuleb regulaarselt hoolt kanda, muidu läheb see pulsti.

Havanna bichon

7. Chihuahuad kardavad külma ja just seetõttu sobib neile elamiseks mõnus ning soe linnakorter. Chihuahua sobib hästi inimesele, kes on sama energiline ja lustlik ning liikuv. Chihuahuale saab õpetada igasuguseid vahvaid trikke. Eluiga on neil pikk, kaal vaid 1,5-3 kilogrammi.

Chihuahua

8. Pomeranian on koer, kelle iseloom ei mahu tema sisse ära. Ta on pisikene ja rõõmsameelne karvakera. See koer armastab mängida ja mürada, sest ta lausa pakatab energiast, samuti saab temaga harrastada ka koerasporti või õpetada vahvaid trikke. Ta võib elada ka 14-aastaseks ja kaalub 1,9-3,5 kilogrammi.

Pomeranian

9. Inglise hurt ei pruugi küll välimuselt paista nagu suurepärane valik linnakorterisse. Samas on Inglise hurt iseloomult rahulik, armastav ja hell ning ta ei vaja nii palju tähelepanu kui mõni teine koeratõug. Inglise hurda teevad rõõmsad igapäevased jalutuskäigud ja mõnusa perekonna hell hoolitsus. Inglise hurt on suursugune, elegantne ja ilus. Ta kaal jääb vahemikku 27-32 kilogrammi ning tema karvkate on lühike ja sile.

Inglise hurt

Allikas: cuteness.com