Ussuriiski linnas, mis asub Kaug-Ida sadamalinnast Vladivostokist umbes 100 km kaugusel, on tulvaveed räsinud ka kohalikku loomaaeda, kus paljud loomad on vaatamata veetaseme tõusule jätkuvalt puurides kinni ja ootavad päästmist.

Mitmed loomad, sealhulgas punailvesed, hundid, lõvi ja külastajate poolt väga armastatud sõbralik karu Masyanya on juba uppunud ning loomakaitseaktivisid juhivad tähelepanu vajadusele elusolevad loomad kiiremas korras eluohtlikust olukorrast päästa.

Kohalike elanike sõnul õnnestus osadel loomadel end siiski lahti päästa. Vabalt ringi jooksmas on märgatud mitut karu ja hirve. Inimesed juhivad tähelepanu sellele, et lahti pääsenud loomad võivad loomapargi territooriumil ringi liikuda ja on palunud põgenenud loomi tabamisel neid mitte hukata.

Seni on õnnestunud päästa mõned väiksemad loomad ja üks hirvepere. Ülejäänud loomad ootavad vett täis puurides oma saatust. Vabatahtlikel, kes loomi aidata tahaksid, pole aga võtmeid, et puure avada.

Loomakaitseaktivistid vaadatavad süüdistavalt loomaaia töötajate poole, et need pole suutnud loomade päästmisel suurt midagi ära teha. Eelkõige süüdistavad nad loomapargi direktorit, kes on oma tegutsematusega loomad surma mõistnud.

“Me palusime pargi direktorilt, et päästame loomad ära, aga aga tema ütles, et abi pole vaja. Seejärel saime teada, et karu on uppunud. Lasta loomi lukustatud puurides surra - see on kohutav. Nüüd öeldi meile, et direktor otsib paate ja uinutipüssidega jahimehi, et puurides olevaid karusid päästa," sõnas loomakaitseaktivist Yana Salmina.

Üleujutuste all kannatavad nii Ussuriiski linn kui ka ümberkaudsed külad. Sajad inimesed on oma kodudest evakueeritud.

Allikas: Rt.com