Müstik, hüüdnimega Müssu, on bengali tõugu. Tema kontrastset kasukat kaunistab rikkalik värvikombinatsioon ja uhke leopardimuster. Kuigi bengali tõug ei ole Eestis väga levinud, silmab seda kassi juba kaugelt. Silmavaade on sel tõul metsik, kõnnak graatsiline ja uhke, kirjutab LP ja Eesti Päevalehe ühisleht.

Kui Marek (27) ja tema elukaaslane Marella neli aastat tagasi uut kassi otsisid, jäi neile silma bengal. Kassi kuninglik välimus, sarm ja temperament võlusid noorpaari. „Pärast mahukat taustauuringut arvasime, et just bengal peab olema meie kass. Tahtsin aktiivset looma ja Marella oli vaimustuses selle tõu pilkupüüdvast ilust,” meenutab Marek. Sobivat kassipoega otsiti üle poole aasta ja lõpuks ristus nende tee Müstikuga. Sõbrapäeval ilmavalgust näinud kassipoeg on pärit Leedust ja oli sünnipäevakingitus Marellale. Tol ajal ei osanud noored veel arvatagi, et nende kodukassist kasvab selline kuulsus, kellel on fänne üle kogu maailma.

Müstik on Mareki esimene päris oma lemmikloom. Hoolimata sellest, et bengal on väga nõudliku iseloomuga kass, on jalgpallur temaga suurepäraselt hakkama saanud. Müstik valdab üle 50 triki ja on kuulus üle kogu maailma. Ta oskab igasuguseid vigureid: istumine, lamamine, sitsimine, jalge vahel tiirutamine ja erinevad õhulennud on vaid väike osa tema trikipagasist. Marek õpetas Müstiku ka kunstlikku hingamist tegema.

„See on minu lemmiktrikk ja viimane, mille talle selgeks õpetasin. Seda sai harjutatud mitu kuud jutti, samm sammu haaval,” meenutab Marek. Sel ajal nad muid trikke ei teinud. Sihikindlus tasus end ära – Müstik on teadaolevalt maailma ainus kass, kes elustamist jäljendab.