Lõvid saadi kätte Prantsusmaal Belgia piiri lähistel vaid mõned päevad peale seda, kui Prantsuse võimud viisid läbi inspektsiooni. Kui nähti, millises halvas seisunds lõvid on, võeti nad tsirkuselt ära. Praegu on lõvide seaduslik eestkostja loomakaitseorganisatsioon One Voice.

Loomakaitsjate sõnul on tegemist esmakordse juhtumiga Prantsusmaal, mille raames võetakse loomad tsirkuselt väärkohtlemise tõttu ära.

Prantsusmaa ametivõimud esitavad tsirkuse vastu kaebuse nelja lõvi väärkohtlemise eest ja plaanivad ära võtta ka tsirkuselt sertifikaadi, mis lubab tsirkusel lõvidega tegeleda.

One Voice’i president Muriel Arnal sõnas, et kõnealune juhtum näitab selgelt, et tsirkused mitte ainult ei tekita loomadele piina, vaid viivad nad ka surmani, vahendab The Sun.

Arnal loodab, et Prantsuse uus keskkonnaminister Barbara Pomili võtab midagi rändtsirkuste osas ette. Lisaks rõhutas Arnal, et seni on nad valmis kas või ükshaaval erinevaid tsirkuseloomi kurjuse küüsist päästma.

One Voice ütles oma avalduses, et kui tsirkusel pole enam mingeid loomi vaja, siis need loomad näljutatakse surnuks. Ametivõimudel pole loomade kohta aga teavet, sest tsirkused hangivad endale uued loomad sageli salakaubitsejate kaudu.