11-aastase lapsena sai Stefani Sinilaht armsa kutsika, kelle nimeks pandi lapse soovil Snoopy. Snoopy just sellepärast, et Stefanil oli Snoopy-nimeline koolikott. Väike laps oli veendunud, et see nimi sobib koerale justkui valatult.

Snoopy väikese kutsikana

Snoopy oli koer, kellest kiirgus enesekindlust ja hingerahu. "Ta oli nii öelda meie koerte ülemus, keda austasid isegi Snoopyst palju suuremad koerad," meenutab Stefani oma lemmiklooma. Olenemata tema tagasihoidlikust suurusest, oli Snoopy ustav valvekoer ja seisis alati pere turvalisuse eest väljas. "11 aastat tagasi meie perre jõudnud Snoopy oli tõeline pereliige," räägib omanik.

Terve suguvõsa armastas Snoopyt ja koeral ei tulnud tähelepanust, hoolest ega armastusest kunagi puudust. Kui pererahvas aias toimetas, valvas Snoopy nende seljatagust ja jalutuskäikudel kõndis alati kuulekalt omanike vaateväljas.

Pererahva koertel oli kombeks varahommikuti maja ümber jalutamas käia. Tavapäraselt umbes viie paiku küsisid Snoopy ja hundikoer Ralf õue, et hommikused hädad ära teha. Tagasi maja juurde tulid nad alati koos ja küsisid tuppa saamiseks viisakalt luba.

22. märtsil juhtus aga traagiline õnnetus, mil hommikul õue küsinud Snoopy enam koju tagasi ei tulnudki. "Neljapäeva varahommikul kella viie paiku palus meie 11-aastane Snoopy õue nii nagu tavaliselt. Ta teeb õues oma hädad ära, jalutab natukene ringi ja umbes poole tunni pärast laseme ukse taha ilmunud koerad taas sisse," kirjeldab Stefani. Sel hommikul tuli ehmunult tagasi vaid hundikoer Ralf ja Snoopyt ei olnud kusagil paista.

Pererahvas läks Snoopyt koduümbrusest otsima. Järgmise kahe tunni jooksul sõideti läbi lähedal asuvad teed ja käidi igaks juhuks pea igas eramaja hoovis. Kuna koerad jalutavad tavaliselt alati koos, oli perekonna jaoks kahtlane asjaolu, et hundikoer ilma Snoopy'ta koju tuli.

Hundikoer Ralf ja väikene Snoopy.

Kahetunnise otsingutöö tulemusena märkasid pereliikmed põllul karja vareseid, kes kõik ühte kohta kokku olid lennanud. Vaatepilt oli šokeeriv ja lähemalt vaadates selgus, et seal lamas kadunud koer Snoopy. "Meie armas koer oli surnuks tulistatud ja tema kallal nokitsesid varesed," kirjeldab Stefani avanenud õõvastavat vaatepilti.

Koera oli tulistatud selgroogu. Snoopy keha läbinud kuul oli selgroo purustanud ja põllul näha olnud verelaikude pealt võis välja lugeda, et koer ei hukkunud püssilasu tagajärjel koheselt, vaid püüdis veel viimaseid samme kodu suunas teha.

"Me olime nii šokis, et ei suutnud enam midagi mõelda. Praegu arvame, et äkki võttis keegi ta auto peale, sest Snoopy armastab autoga sõitu," sõnab Stefani. Miks koer kodust nii kaugel oli, ei ole teada, sest seda pereliikmete sõnul varasemalt juhtunud ei ole. Ralf ja Snoopy jalutavad alati maja ümbruses ja tulevad kuulekalt ukse taha endast märku andma. Seekord leiti Snoopy kodust palju kaugemalt.

Perekond on ahastuses ja otsib koera tapnud inimest. Need, kel juhtunu kohta mingitki infot on palutakse ühendust võtta Stefani telefoninumbril 53533445 või meiliaadressil stefani96@mail.ru. Väljaandjat ootab ka 600eurone vaevatasu.

Intsident juhtus Metsakivi küla ja Metsakivi-vahelisel teel Tartumaal.