Käpakäiguga kutsutakse inimesi üles tegelema oma lemmikuga ja aitama neid loomi, kel oma perekonda veel ei ole. „Kutsume inimesi üles arvestama loomadega linnas, pöörama rohkem tähelepanu enda lemmikutele ja loomulikult aitama neid, kes on hädas. Üritusel anname loomasõpradele selleks mitmeid toredaid võimalusi. Tegevust leiavad nii loomaomanikud, kui ka need, kel veel oma lemmiklooma ei ole,” kommenteeris Eesti Loomakaitse Seltsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Geit Karurahu.

Käpakäik toob linnakeskonnas kokku loomasõbrad. “Sündmus algab 8. juunil kell 11.00 koerte ja nende omanike rongkäiguga lauluväljaku juurest ning jätkub Pirita velodroomil,” selgitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. “Lisaks rongkäigule toimuvad sel aastal ka heategevuslikud võistlused - orienteerumine lemmikloomaga, 5 km kõnd ja lastejooks. Võistluste osalustasud jäävad 5-10 euro vahele.“

Sündmus saab olema äärmiselt mitmekülgne. “Tuju hoiavad “Käpakäigul” üleval staarisaatest tuntud Sissi ning Margus Vaher ja HOL. Head ja paremat pakuvad Vigri kohvik ja Nähtamatud Loomad. Lisaks liituvad meiega Tallinna loomade varjupaiga koerad,” lisas Liinat.