Malu Mare küla elanike sõnul on koer juba viis aastat istunud sama koha peal koduväravas, kus ta oma peremeest viimast korda nägi. 2011. aastal tema peremees suri, kuid truu koduvalvur keeldub lahkumast ning ei lase kedagi väravast sisse, vahendab Daily Mail.

Lugu truust koerast on jõudnud ka kohalikku meediasse ning sealtkaudu paljude inimeste südametesse. Naabrite sõnul istub koer elaniketa jäänud maja värava ees ja kuigi ta võtab külaelanikelt toitu vastu, ei luba ta kellelgi hoovi tulla. Külavanema Alexandru Dicu sõnul ei ole koer agressiivne, aga ta valvab oma territooriumi ja väravast kedagi sisse ei lase. "Ta ootab oma peremest ja tema silmad on väga kurvad. Inimeste puhul kohtab sellist kiindumust väga harva. Kedagi, kes armastaks sind nii palju, et keeldub viis aastat lahkumast kohast, kust sa temaga koos aega veetsid."

Küla loomaarst on aga inimesi kritiseerinud selle eest, et nad koera küll toidavad, aga keegi pole talle seni peavarju pakkunud. "Külaelanikud peaksid koerale paremad elutingimused looma. Talle kasvõi kuudi ehitama, toitma teda korrapäraselt iga päev talle vett tooma."