Lennufirma, mis vallandas hiljuti ülemaailmse skandaali, kui reisija jõuga lennult eemaldati, võib nüüd seista silmitsi kohtuprotsessiga, kuna väärtuslik küülik suri Boeing 767 veoseruumis teel Heathrow lennujaamast Chicago O'Hare’i rahvusvahelisse lennujaama.

Oodati, et 90 cm pikkune Simon ületab kord kasvult oma 122 cm pikkuse isa Dariuse, kes oli maailma suurim jänku. 10-kuune hiidküülik oli väidetavalt teel oma uue, prominendist omaniku juurde, kelle nime pole avaldatud.

“Loomaarst vaatas Simoni kolm tundi enne lendu üle ja ta oli täie tervise juures,” ütles Stoultonist pärit kasvataja Annette. “Pidi juhtuma midagi väga imelikku ja ma tahan teada, mis see oli. Olen saatnud küülikuid kõikjale üle maailma ja midagi sellist pole varem juhtunud.”

O'Hare lennujaama saabumisel leiti loom surnuna. Tegemist on sama lennujaamaga, kus selle kuu alguses üks reisija, dr David Dao, Unitedi lennult jõuga eemaldati. “Olime sellest uudisest kuuldes väga kurvad,” ütles United Airlinesi pressiesindaja ajakirjandusele. “United Airlinesi ja meie lemmikloomade turvalisuse eest vastutava tiimi jaoks on kõigi meiega reisivate loomade ohutus ja heaolu ülimalt oluline.” “Oleme oma kliendiga ühenduses ja pakkusime abi. Vaatame selle juhtumi üle.”

Ajakirjanduse andmetel on nii endine modell pr Edwards, kes rendib oma küülikuid välja hinnaga 500 naela kord, kui ka küüliku uus omanik USA-s öelnud, et kaaluvad õiguslikke meetmeid.

Darius, kes on Guinnessi rekorditeraamatu järgi maailma suurim küülik, kaalub 22 kg ja ainuüksi tema toit läheb omanikule maksma umbes 2400 naela aastas. Enne teda oli rekord tema ema Alice’i nimel ja oodati, et Simon jätkab pere traditsiooni.

Veebruaris avaldatud ametlike andmete järgi on alates 2015. aastast surnud Ühendriikide 17 lennufirma transiitlendudel 35 looma. United Airlinesi lendudel on transporditud peaaegu 100 000 looma, kusjuures selle aja jooksul on neist hukkunud 14 ja üheksa on saanud vigastada.

United Airlines püüab siiani lahendada avalike suhete katastroofi, mille tõi kaasa dr Dao eemaldamine Chicago-Louisville’i lennult 9. aprillil.

Teiste reisijate salvestatud video näitas, kuidas pärast seda, kui ta keeldus istet vabastamast, tiriti verise näoga 69-aastast arsti mööda vahekäiku. Lennufirma on selle vahejuhtumi pärast korduvalt vabandanud.

Allikas: telegraph.co.uk