Kui lennuk maandus ja naine pagasilaeka lahti tegi, oli koer juba kahjuks surnud. Nimelt oli stjuardess naisele tungivalt peale käinud, et väikese koera transpordipuur asetataks lennu ajaks pea kohal asuvasse pagasilaekasse.

Juhtunut nägi pealt 30-aastane kaasreisija Maggie Gremminger, kelle sõnul haukus koer pärast pagasilaekasse asetamist veel pool tundi. Kogu tragöödia sai alguse, kui noor naine koos koera ja beebiga pardale astus.

Gremmingeri sõnul on ta varemgi näinud inimesi koera transpordipuuriga lennukisse minemas. Ta istus koeraomanikust üks rida tagapool ning sõnas, et nägi, kuidas naine koera transpordipuuri kõigepealt enda istme alla asetas. Vaid hetk hiljem saabus lennusaatja, kes ütles naisterahvale, et koera transpordipuur tuleb panna mujale. Põhjenduseks toodi, et koerapuur jääb mingil viisil vahekäigule ette.

Olles olukorrast jahmunud, asus Gremminger kiiresti internetist asjakohast informatsiooni otsima, kas koeral on üldse turvaline peakohal olevas pagasilaekas olla. Kahjuks selle kohta piisavalt informatsioon ei leidunud. Nagu kästud, asetas ta puuri pagasilaekasse ja lennuk tõusis õhku.

Kaasreisija lisas, et saab mingis mõttes aru, miks naine oli nõus oma koera pea kohal asuvasse pagasilaekasse panema. Kuna stjuardessid on omamoodi spetsialistid, siis tõenäoliselt on nad asjadega kursis ja teavad, kuidas lennukis kõige parem käituda on. Näiteks äkki on seal käsipagasi panipaigas hea ventilatsioonisüsteem või on koerakesel turbulentsi ajal turvalisem, sest ta ei saa kuhugi kukkuda.

Kui lennuk maandus ja naine pagasilaeka luugi avas, oli koer aga hinge heitnud. Paljud lennusaatjad pakkusid kohe abi ja proovisid olukorda lahendada. Stjuardess, kes oli palunud naisel koerapuur pagasilaekasse panna, ütles, et ta polnud teadlik sellest, et puuris on elus koer.

United Airlines’i pressiesindaja sõnul on see traagiline sündmus. Ta lisas, et lemmikloomi ei tohiks iial panna pea kohal olevasse pagasilaekasse. Lennufirma võtab juhtunu osas täiel määral vastutuse. Lennufirma reeglites on kirjas, et lennukisalongi tohib lisatasu eest kaasa võtta koera, kui ta on spetsiaalses puuris, mis mahub istme alla.

Allikas: people.com