Miami-Dade'i maakonnas elav 99-aastane vanaproua tundis ühel hetkel läbi une, et tema rinnal on midagi rasket - nimelt oli keegi suur ja karvane loom tema peale end mugavalt magama sättinud, vahendab Local 10.

Olukorrast teadlikuks saanud, ehmus vanaproua väga ning ehmatas omakorda ka magavat looma. Tuli välja, et tegemist on Lõuna-Ameerika vihmametsades elava loomaga, keda tuntakse kinkadžu nime all.

Kartlik kinkadžu põgenes otsejoones vanaproua pööningule, kuhu appi kutsutud loomapäästjad eksootilist elukat otsima suundusid. Kõigepealt tuli püüdjatel muidugi kindlaks teha, kuidas loom kätte saada. Nad näitasid pööningul redutavale kinkadžule videot liigikaaslastest ja lasid loodushääli. See toimis, ja edasi toimetati loom juba veterinaaride hoole alla.

Kinkadžu on ööloom, kes meenutab välimuselt midagi pesukaru ja ahvi vahepealset. Päevavalguses ta eriti ei liigu. Teatud tingimustel on loomi lubatud USAs pidada ka eksootiliste koduloomadena, aga selline tegevus nõuab eriluba. Tõenäoliselt oligi tegemist omaniku juurest jalga lasknud loomaga.