Ninasarviku sünnipäeva puhul teevad talitajad loomadele vahva üllatuse. Aedik kaunistatakse erinevate okste ja lehtedega ning muudetakse pisut metsikumaks. 4. juulil kell 11.00 lastakse ninasarvikud aedikusse avastusretkele. Ära maga seda maha, sest see on kindlasti väärt vaatepilt!

Igal täistunnil räägivad ninasarvikute väliaediku juures ninasarvikujutte ka loomaaia töötajad:
Eesti keeles: kell 11.00, 13.00 ja 15.00
Vene keeles: kell 12.00 ja 14.00

Tallinna Loomaaias elab kolm teravmokk-ninasravikut: isane Kigoma, sünnipäevalaps Kibibi ning nende äsja aastaseks saanud varss Kibeta.
Saksamaal Krefeldi loomaaias sündinud Kibibi tõi aasta tagasi, 3. juunil ilmale esimese järeltulija Kibeta. Neiupõlves oli Kibibi temperamentne ja kepsakas, värske emana on ta aga palju muutunud, toimetab tasa ja targu, ettevaatlikult ja peab oma poega hoolega silmas, kirjutab Tallinna loomaaed oma Facebooki postituses.

Teravmokk-ninasarvikuid elab looduses ligikaudu 5000. Selle erilise looma arvukus on vähenenud drastiliselt alates 20. sajandi teisest poolest. 1986. aastal kanti teravmokk-ninasarvik Maailma Looduskaitseliidu (IUCN) punases nimistus (Redlist) väljasuremisohus olevate liikide nimekirja. Kümne aasta pärast, 1996. aastal, oli liik muutunud veelgi haruldasemaks ja kanti kriitilises seisundis olevate liikide nimekirja, kus ta on tänapäevani.