Hollandi režissööri Heddy Honigmanni film „Sõbrake” („Buddy”) on südamlik dokumentaalfilm inimeste ja koerte sõprusest, portreteerides kuut juhtkoera ja nende peremehi, kes ilma neljajalgsete kaaslasteta end abituna tunneksid.

Kaiko, Kay, Mister, Utah, Makker ja Missy on treenitud aitama puudega inimesi. Nad on alati olemas ega lahku minutikski oma peremehe kõrvalt, olles neile silmade, käte ja jalgade eest, aga ka lihtsalt trööstijaks, aidates üle saada kõige suurematest muredest.

„Pühendan filmi oma vanaemale, kes õpetas mind armastama ja usaldama koeri: meie kõige ustavamaid sõpru, tõelisi liitlasi ja parimaid lohutajaid,” kuulutab autor filmi lõputiitrites.

Maailma suurimal, Amsterdami dokumentaalfilmide festivalil oli „Sõbrake” üks publiku lemmikfilme. 67-aastase Honigmanni retrospektiive on näidatud Pariisis Pompidou keskuses ja New Yorgi moodsa kunsti muuseumis. Tema filmid „Maa-alune orkester”, „O amor natural”, „Dame la mano” ja „Igavesti” on kuulunud ka Pärnu filmifestivali kavva.

3. aprillil kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühingu juhatuse liige Christel Sogenbits. Film on ilma tõlketa, ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.