Käpakäiku korraldab Eesti Loomakaitse Selts eesmärgiga näidata, et lemmikloom kuulub meie tänavapilti ja on osa meie igapäevaelust. “Väga tore on näha, et lemmiku kaasamine oma igapäevategevustesse on muutunud tavaliseks. Järjest enam näeb loomaomanikke lemmikuga kohvikus, vabaõhuüritusel või mõnes muus avalikus kohas,” kommenteeris üritust ELS-i kommunikatsiooni- ja turundusjuht Geit Karurahu.

“Loomulikult kaasneb looma avalikku kohta kaasa võtmisega ka vastutus nii teiste inimeste, kui ka looma enda ees. Lemmik peab viisakalt käituma, olema terve ja loomulikult märgistatud kiibiga, et kadudes oma pere juurde tagasi jõuda,” lisas Karurahu.

Sellel aastal toimub üritus Pirital. Linnaosa vanem Alina Tubli kutsus Käpakäigu Piritale, et ka sealsete elanikega loomade rongkäigu poolt pakutavat rõõmu jagada ning inimesi lemmikut kiibistama ja registreerima kutsuda. Üritust aitavad seekord korraldada Pirita Linnaosa- ja Kesklinna Valitsus, kes üritusest ka osa võtavad.

Käpakäik toimub 9. juunil alguses kell 11.00 Russalka juures ja liigub edasi mööda Pirita promenaadi velodroomile. Rongkäigu järgsel üritusel toimub loeng, mis räägib kiibistamise ja registreerimise vajalikkusest, politseikoerad näitavad oma oskuseid ja koos lemmikuga saab osaleda vahvas viktoriinis. Loomulikult on üritusel võimalik ka oma lemmikloom kiibistada ja registreerida. Üritus toimub kella 14.30-ni.

PÄEVAKAVA:
11.00 Kogunemine
11.10 Rongkäigu algus - Russalka
12.00-15.00 Lemmikloomade kiibistamine - Pirita velodroomi ees
12.30 Rongkäik jõuab velodroomile
12.45 Loeng - Miks on oluline oma lemmik kiibistada ja registreerida? (Eesti Loomakaitse Selts ja Varjupaikade MTÜ)
13.15 Politseikoerte etteaste
13.45 Aktiivne viktoriin
14.15 Fotovõistlus: “Lemmikloom linnapildis” auhindade jagamine
14.30 Ürituse lõpp

Osalustasu on iga osaleja omal valikul 1-5 eurot, millest saadud tulu läheb abivajavate loomade aitamiseks.

Ürituse kohta leiad lisa Facebookist.