Rahvusvahelisel konverentsil käsitletakse pimedate ja vaegnägijate ja nende juhtkoerte heaolu parandamisega ning abikoerte kasvatamise ning treenimisega seotud teemasid. „Eelkõige on vaatluse all ligipääsuprobleemide lahendamine ja seadusloomes kaasalöömine, aga ka riikidevaheline koostöö. Konverentsil osalejad saavad samuti ülevaate uutest tehnoloogiatest, mis aitavad nägemispuudega inimesi nende igapäevastes toimingutes,“ ütles MTÜ Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühingu juhatuse liige Christel Sogenbits.

Sogenbits avaldas lootust, et konverentsi Tallinnas korraldamine aitab tõsta meie ühiskonna teadlikkust juhtkoerte vajalikkusest ning sellest, milliseid takistusi peavad raske või sügava nägemispuudega inimesed ületama, et oma igapäevaeluga edukalt toime tulla.

Konverentsi raames toimub ka heategevuslik õhtusöök, mille tuludega on kavas toetada Eestis nägemispuudega inimesi abistavate koerte ravikulude katmist.

Konverentsile ja/või pidulikule heategevuslikule õhtusöögile on oodatud kõik inimesed, kes soovivad toetada juhtkoeri, puutuvad kokku nägemispuudega inimestega ning soovivad neid aidata. Euroopa Juhtkoerte Föderatsiooni konverentsi Eesti-poolseteks korraldajateks on MTÜ Pane Oma Meeled Proovile koos MTÜ Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühinguga.

Konverents toimub Tallink SPA & Conference hotellis ning juhtkoerte hüvanguks peetav õhtusöök toimub 28. märtsi õhtul aadressil Sakala 3, NR99 kohvikus.

Lähemalt saab nii konverentsi kui õhtusöögi kohta lugeda SIIT.