“Esimest korda saab Eestis avalikult näha inimest, kes on väga otseselt oma elu ja vabadusega riskinud, et loomade argipäev avalikkuse ette tuua,” ütles Loomuse juhataja Kadri Taperson. “Ilma Kristo-suguste inimesteta me kaasajal ei teakski, millistes tingimustes loomad tegelikult elavad ja kui erinev on see elu kasumit taga ajava ühiskonna pealiskaudsest kujutlusest.” Tapersoni hinnangul on salaja filmimisel igal juhul moraalne õigustus, ehkki see ei pruugi alati olla kõige seadusekuulekam tegevus.

Kristo Muurimaa on loomakaitseaktivist ja poliitikauurija. Juha Kertola on aktivist ja fotograaf. Raamatus antakse ülevaade kümne aasta vältel salaja filmitud kaadritest Soome loomatööstustes. Muurimaa ja Kertola fotosid on avaldatud mitmetes tuntud väljaannetes ja nende salavideod on kogunud internetis kümneid miljoneid silmapaare.

Tasuta raamatuesitlus ja kohtumine autoriga toimub klubis Rebane juba homme, 7. detsembril kell kuus. Esitlus on inglise keeles. Kohapeal saab maitsta ka põnevaid vegansnäkke.

Vaata lisa Facebookist.