Ühisjalutuse üks korraldajatest on eluaegne Nõmme elanik Asta Rahe, kelle sõnul tuli ürituse korraldamise idee tema koeralt. Maiu on hästi aktiivne koer, kuid tal ei ole palju tuttavaid mängukaaslasi. "Minu koer tahab kõigiga mängida, kuid kahjuks ei ole tal palju mängukaaslasi. Nägin, et sama mure on ka teistel ja nii sündiski idee korraldada ühisjalutamine," sõnab Maiu omanik Asta.

Koer Maiu

Olgugi, et alguses tundus niivõrd suure ürituse korraldamine koerasõpraele pisut hirmutav ettevõtmine, otsustati julgus siiski kokku võtta ja see ära teha, sest ükskord on ju ikka esimene kord. Korraldajad on positiivselt meelestatud ja loodavad, et jalutuskäigule koguneb palju huvilisi. "Oleme leidnud juba mitmeid liitujaid, kuid projekt kogub alles hoogu," sõnab Asta, kelle eesmärk on kokku kutsuda 101 koera.

Ühisjalutuse korraldamise idee on koeraomanikel juba pikalt mõtetes mõlkunud ja lähenev iseseisvuspäev tundus õige hetk, et see ära teha. Isegi kellaaeg sai täpselt paika pandud selle järgi, et huvilistel ei jääks paraad ega presidendi vastuvõtt jalutuskäigu pärast vaatamata.

"Tean väga palju inimesi, kellel on koer ja just aastapäeval ollakse kodus ja vaadatakse teleri ees paraadi ning presidendi vastuvõttu. Kella nelja paiku toimuv ühisjalutamine jääb täpselt kahe ürituse vahele, see on sobiv aeg, et lõbustada oma koera. Samuti annab see hea võimaluse leida uusi sõpru ja teha kingitus Eestile. Pole ka hullu, kui sul koera ei ole, võid tulla ka niisama koertega tutvuma," sõnab Asta.

EV101 suur koerte ühisjalutamine toimub 24. veebruaril algusega kell 15:45. Koeraomanikud kogunevad Hiiu haigla parklas ja koos minnakse Pääsküla rabasse seiklema. Ürituse info leiad Facebookist. Vaata SIIT.