Sel päeval räägitakse loomaaias pikalt ja laialt tiigritest, tutvutakse tiigritele kavandatava uue kodu Tiigrioru projektiga, mängitakse tiigrimängu ja tehakse palju muud huvitavat. Üritus toimub amuuri tiigri aediku juures.

Tiigripäeva ajakava:

11.00 Rahvusvahelise tiigripäeva avamine.
11.10 Mati Kaal räägib tiigritest, tiigripäeva ajaloost ja tiigrite olukorrast maailmas.
11.25 Tallinna Loomaaia Sõprade Selts tutvustab Tiigrioru projekti ja annab ülevaate projekti jaoks kogutud annetustest.
11.35 Tiigrioru toetaja Olerex esindaja räägib, miks nad on tiigrite uue kodu rajamist toetama asunud.
11.40 Tiigri vader Krah Pipes OÜ viib meie amuuri tiiger Pootsmanile aedikusse kingi ja seejärel pääseb tiiger aedikusse oma kingitust uudistama.
11.45 Anne Saluneem räägib Tallinna Loomaaia tiigritest.
12.00 Algab tiigrimäng, millest võivad osa võtta kõik huvilised.
13.00 Laste kirjutatud tiigriluuletuste ettekandmine ja parimate luuletajate tunnustamine.

Avatud on Mati Kaalu tiigritelk, kus saavad vastuse kõik tiigriteemalised küsimused. Ühtlasi saavad kõik huvilised vaadata näitust suurimatest ohtudest tiigritele looduses ja Tiigrioru projektist.

Tiigrioru projekti valmimisele Tallinna loomaaias saab kaasa aidata iga külaline, kes kujundab endale unikaalse tiigri T-särgi või soetab tiigriküpsiseid. Ostes aga loomaaia heategevuslikke suveniire, antakse panus tiigrite kaitsmisele maailmas.

Tiiger (Panthera tigris) on elanud Maal üle 2 miljoni aasta. Tänaseks on neid loodusesse alles jäänud 3000 kuni 5000 looma kuuest alamliigist, kuid sigimisvõimelisi isendeid võib olla alla 2500, kes viimastel andmetel elavad väikeste isoleeritud asurkondadena vaid 8 riigis: Bangladeshis, Bhutanis, Indias, Indoneesias, Malaysias, Nepalis, Tais ja Venemaal. Amuuri tiiger on põhjapoolseima levikuga alamliik ja suurim tänapäeval elav kaslane. Tiigreid ohustab elupaikade hävimine ja killustumine, toidubaasi vaesumine, konkurents jahimeestega saakloomade pärast ning salaküttimine. Amuuri tiigri populatsiooni suuruseks on hinnanguliselt vaid umbes 500 isendit.

Tallinna loomaaias elab üks amuuri tiiger: isane Pootsman, kes sündis 2011. a Moskvas.

Tule ja veeda oma pühapäev selle päeva vaieldamatu kangelase Pootsmaniga ning ära unusta ka sõpru kaasa kutsuda!