Suusataja, kes tõi Sotšist koju kaks olümpiaküla lähedalt leitud kutsikat, leidis mitmed uued karvased sõbrad, külastades üht Lõuna-Korea 17 000 koeralihafarmist.

Pikas Instagrami postituses, mis on täis südantlõhestavaid pilte kurbadest puuris elavatest koertest, räägib Kenworthy oma visiidist, mille ta eelmisel nädalal koos oma partneri, näitleja Matthew Wilkasega, ette võttis.

„Kogu riigis kasvatatakse toiduks 2,5 miljonit koera kõige jubedamates tingimustes, mida on võimalik ette kujutada. Jah, võib muidugi öelda, et koeraliha söömine on osa Korea kultuurist,“ kirjutab oma postituses 26-aastane Kenworthy. Ja lisab: „Ehkki ma isiklikult ei pea seda õigeks, nõustun, et me ei saa lääne ideaale siinsele rahvale peale suruda. Ent see, kuidas neid loomi koheldakse, on täiesti ebainimlik ning kultuuri ei tohiks kunagi julmusele ettekäändeks tuua.“

Kuigi suusataja sõnul öeldi talle, et konkreetselt tolles farmis peeti loomi „heades tingimustes“, leidis ta, et nad on alatoidetud ja tillukestesse puuridesse kokkusurutuna ilmastiku meelevallas.

Kenworthy sõnul, kes sel aastal vigastuse tõttu poodiumile ei tõusnud, pannakse külastatud farm kinni ja kõik 90 seal praegu elavat koera saadetakse Rahvusvahelise Loomakaitseühingu abiga Ühendriikidesse ja Kanadasse, kus neile leitakse uued ja armastavad kodud.

„Loodan kasutada seda visiiti võimalusena tõsta teadlikkust koeraliha kaubanduse ebainimlikkusest siin Koreas ja koerte raskest olukorrast kõikjal, sealhulgas USA-s, kus miljonid koerad vajavad armastavaid kodusid!“ kirjutab ta oma postituse lõpuosas.

Allikas: foxnews.com