Tennessee politsei teatas hiljuti avalikult, et inimesed lõpetaksid metamfetamiini viskamise tualetist alla, kuna kohalikud alligaatorid võivad läbi kanalisatsioonivee narkootikume endasse imeda ning muutuda "meta-alligaatoriteks", vahendab The Guardian.

Piirkonnas on viimasel ajal teostatud mitu narkohaarangut. Näiteks teatas Loretto politsei Facebookis, et nad teostasid läbiotsimist Andy Perry-nimelise mehe kodus, kui viimane üritas narkootikume kanalisatsioonist alla lasta. Perryl see ei õnnestunud, ta saadi kätte ning nüüd ootavad teda ees tõsised süüdistused.

"Aga palju tõsisemal teemal, inimesed... palun ärge laske narkootikume potist alla, eks," lisas politsei ja hoiatas, et "meie kanalisatsioonikutid on väga uhked seal voolava vee üle, mis on puhtam kui mõni oja, aga nad tõesti pole metamfetamiiniks valmis."

Politsei jätkas: "Pardid, haned ja teised linnud on meie tiikide tavapärased külastajad ning me ei taha mõeldagi, mida need isendid metat täis olles teeksid. Enamgi veel, kui see läheks kõik veelgi edasi, siis me looksime Shoal Creekis ja Põhja-Alabamas Tennessee jõel meta-gaatoreid."

"Nad on seal näinud viimastel nädalatel piisavalt metat täis loomi ilma meie abitagi. Nii et, kui te soovite vabaneda oma narkootikumidest, siis lihtsalt helistage meile ja me vabaneme neist õigel moel."

Selline hoiatus oli loomulikult politsei poolt ebatavaline, kuid Loretto politsei pole ainukene, kes on loomaomanikke hoiatanud narkootikumide ja ravimite eest. USA toidu-ja ravimiameti komissar Scott Gottlieb hoiatas möödunud aasta augustis samuti ravimite eest.

Toona oli probleeme kahe ravimiga - Recuvyra ja fentanüüli sisaldav Carfentanil. Nimelt hoiatas Gottlieb, et nende ravimite andmine on loomadele eelmisest aastast keelatud, kuna need sisaldavad suures koguses narkoaineid.