Uuringus osales 2000 kassi- ja koeraomanikku, kellest umbkaudu pooled eelistasid aeg-ajalt parteri asemel hoopis oma neljajalgsete seltskonda. Põhjuseks toodi peamiselt välja see, et lemmikloomad on head kuulajad, nad ei nääguta ega kritiseeri ning on alati heas tujus.

Kolm külmnest täiskasvanust tõdes, et nende lemmikloom on parem kuulaja kui partner ja 45% pidas tähtsaks ka seda, et koer või kass ei mõista neid kunagi hukka ja on alati nende poolel.

Uuringust selgus, et lausa 29% küsitlenutest pidas oma neljajalgset sõpra paremaks lohutajaks ja 44% tunnistas, et parema meelega heidavad hoopis lemmiklooma kaissu magama. Ka voodisse lubatakse lemmikloomi suurima hea meelega. Kui partnerile pööratakse tihti selg, siis tähelepanu otsima tulnud loomale ei öelda kunagi ära.

Paljud loomaomanikud pööravad oma loomadele igapäevaselt rohkem tähelepanu kui partneritele. Rohkem kui neli inimest kümnest tõdes, et lemmikloomad võtavad ära suure osa nende ajast ja elukaaslased jäävad pigem tagaplaanile.

Allikas: independent.co.uk