Kümnekuune habecollie ristand Grizz osales lennujaama turvateenistuse pommikoerte väljaõppel, kui ta põgenes koerajuhtide käest, kes üritasid seejärel mitu tundi teda lennurajalt eemale meelitada.

Kuusteist lendu viibisid, enne kui lennujaama töötajad andsid politseile korralduse tulistada – vaid kuus kuud enne seda, kui Grizz oleks oma väljaõppe lõpetanud. Loomakaitse aktivist Hans Kriek mõistis tapmise hukka, küsides, miks looma ei uinutatud, kuid tsiviillennuameti kõneisik ütles, et ta "ei usu", et uinutamine oleks olnud üks võimalustest.

Aucklandi lennujaam teatas algselt oma ametlikul Twitteri kontol, et koer on kätte saanud, kuid tund aega hiljem avaldati, et ta siiski tapeti.

Lennuameti pressiesindaja sõnul põgenes Grizz oma koerajuhi käest umbes kell 04:30 varahommikul ja jooksis Aucklandi lennujaama lennurajale.
"Ta osales koolituse käigus lennujaama keskkonnaga sotsialiseerumise programmis. Lennujaama hädaabimeetmete keskus alustas otsekohe otsinguid," ütles ta oma avalduses. Kuid pressiesindaja sõnul oli liiga pime ja ala liiga suur, et kutsikas kiiresti üles leida.

"Me proovisime kõike - toitu, mänguasju, teisi koeri, kuid miski ei aidanud... Nendes rasketes tingimustes otsustas lennujaama hädaabimeetmete keskus, et koer tuleb hävitada," ütles ta. Pressiesindaja ütles, et antud vahejuhtum vaadatakse üle. Uus-Meremaa Twitteris kasutati reedel väga palju väljendit "Aucklandi lennujaam", kusjuures paljud valasid lennujaama juhtkonna aadressil oma viha välja.

"Täna on väga piinlik olla uus-meremaalane," kirjutas üks postitaja. "Tappa koer, et Aucklandi lennujaamas saaksid lennud jätkuda. Sel pole vabandust! Vastik."

Kriek ütles, et tema arvates oli Grizzi mahalaskmine vale otsus, eriti arvestades, et koera tagaajamiseks kulunud kolme tunni jooksul oleks olnud piisavalt aega uinutipüssi toomiseks.

"Lõppkokkuvõttes pidid nad kutsuma politsei ja politseil on uinutipüssidele juurdepääs. Ka asub läheduses loomaaed, kus selline püss on samuti olemas. Seega ei saa me aru, miks nad seda ei teinud, " ütles ta. Lennundusameti pressiesindaja ütles, et ka uimastipüssi küsimus vaadatakse üle.

Allikas: cnn.com