“Oleme suure huviga igal aastal jälginud politsei- ja piirivalveameti Facebooki maratoni ja sealt tuli mõte teha sama ka loomade varjupaikades. Meie töös on väga palju sarnast – ka meie tegeleme elanike turvalisuse tagamisega, toimetades võimalikult kiiresti ohutusse kohta loomad, kes võivad tekitada näiteks liikluses endale ja teistele ohtlikke olukordi. Tihti on inimestel arvamus, et loomade varjupaiga töötajad tegelevad päev otsa kasside silitamisega. Tegelikult on see nii emotsionaalselt kui füüsiliselt raske töö, kus tuleb segadusse sattunud loomade, ja teinekord ka inimestega, tasakaalukalt suhelda,” rääkis Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks.

Kokkuvõtteid laekunud pöördumistest avaldatakse Varjupaikade MTÜ Facebooki lehel suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus.

Varjupaikade telefonidele tuleb iga päev keskmiselt 80 kõnet, lisaks edastavad inimesed teateid e-postiga ja Facebooki lehtede sõnumite kaudu. Täna hommikust kuni homse hommikuni on sul võimalus näha, milline näeb välja varjupaikade tavaline ööpäev.