Ruby on 24-aastane loomaarst, kes on pühendunud kodutute inimeste lemmikloomade tervise eest hoolitsemisele ja nende ravimisele. Ta teeb seda tasuta.

"Ma olin 22-aastane, kui sellega alustasin. Nägin, et sellise teenuse järgi on tohutu vajadus. Arsti visiiditasu on üldjuhul umbkaudu 15-20€ ja kui lisada sinna veel ravimid ja protseduurid, siis kodutu inimese jaoks ei ole see lihtsalt võimalus, olenemata sellest, et nad väga tahaksid oma loomaga arsti juure tulla," räägib Ruby.

"Ma olen kohtunud mehega, kes rääkis mulle, kuidas ta keeldus neljast pakutud korterist, sest sinna ei lubatud tema koera. Tänavatel elades on elu üksildane, kui sul on seltsiliseks koer, siis ei tunne sa end nii üksikuna," seletab kodutute inimeste vaatenurka veterinaar Ruby. Nende inimeste jaoks on see koer kõige hinnalisem väärtus siin maailmas.

Eddie on üks Ruby sagedastest klientidest. Ta on juba aastaid kodutu olnud. Tara on Eddie lemmikloom. Ta tähendab tema jaoks väga palju. "See kõlab kummaliselt, kuid ma räägin oma koeraga ja mul on tunne, et ta saab minust aru. Ma ei tea, mida ma ilma temata teeksin. Ta tähendab minu jaoks niivõrd palju," räägib Eddie.

"Igal aastal kaunistame me kliiniku jõulude paiku ära. See on kutsuv ja hubane koht, kuhu kõik on oodatud. Igaüks saab endale ilusate soovidega jõulukaardi ja piruka. Sel ajal on alati õhus ka pisut kurbust, sest kõik need heasüdamlikud inimesed veedavad jõulud sageli üksinda," räägib loomaarst.

Ruby kliinik on tänaseks ravinud juba üle 100 koera. Ta pakub tasuta teenusena nii vaktsiine, kirbu-ja puugitõrjet ja palju muud.

Ruby südamlik idee on inspireerinud ka paljusid teisi linnasid avama samalaadse heategevusliku kliiniku. "Ma ei loobu loobade abistamisest kunagi. Kõik tahavad oma südames teha midagi head," räägib Ruby.