Varjupaikade MTÜ kirjeldab auhinnatut järgnevalt: "Ainike on söakas - ta on väga pikalt tegutsenud loomakaitse valdkonnas ja ta on alati loomade poolt. Ainikese poole saab pöörduda nõu ja abi saamiseks ning ta teeb rohkem, kui amet nõuab ja see on südamega tehtud töö. Ainike on ennekõike inimene ja alles seejärel ametnik."

Preemia, milleks on Kristi Markovi šarž preemia saajast, anti Ainike Nõmmistole üle 4. oktoobril rahvusvahelisel loomakaitsepäeval.

Elmo preemia sündis 2013. aastal. Tegu on söakuse preemiaga silmapaistvale ametiisikule, kellega Varjupaikade MTÜ-l on olnud õnn viimase aasta jooksul koostööd teha. Preemia nimetus Elmo on tulnud sündmusest, mille käigus Valga loomade varjupaiga töötajad püüdsid vana vangla territooriumilt kinni hooletusse jäetud koerakarja. Elmo oli üks neist kahekümne neljast, kes paistis silma oma erakordse vapruse, kuid sõbraliku ja elurõõmsa suhtumisega kõigisse ja kõigesse.

Senini on Elmo preemia pälvinud Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee. Türi valla keskkonnaspetsialist Ott Vilusaar, Rapla politseiametnikud Erik Jõesaar, Arto Durejko ning Alar Smirnov, Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi, Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhtivuurija Kaire Konts, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid ja Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti hooldusosakonna peaspetsialist Hellika Landsmann.