Eesti Loomakaitse selts annab teada, et pühapäeval päästis üks seltsi juhatuse liikmetest Sindi linnast vaid ühepäevased kutsikad koos koeraemaga. Ehkki 9-liikmeline perekond on hetkel tema väikeses kodus, on seal palju teisigi loomi ning pere vajaks kiiremas korras hädasti ajutist hoiukodu või mitut hoiukodu, kus pojad ka eraldi mõne neid omaks võtva imetava koeraema ehk asendusema juurest hoolt leiaksid.

Nimelt on koeralaste praegune ema isegi hetkel väga nõrk ja vajaks imetamise ning kaheksa pojaga tegelemise asemel pigem puhkust ja lisaenergiat. Varjupaika ei sooviks me koerapere toimetada, sest nad vajavad nende päästja sõnul hetkel rohkem jälgimist kui varjupaigad seda oma igapäevase keerulise töö kõrvalt pakkuda jõuaksid. Arvestada tuleb ka seda, et seltsi liige sai pojad eile enda kätte täiesti alajahtununa ja söömata-joomata, mille tõttu tuleb nende tervislikku seisundit nüüd eriti hoolega jälgida.

Alles 9-kuune koeraema Jessica on vaatamata oma nõrgale ja väsinud kehale aga väga sõbralik ning saab läbi kõigiga, sealhulgas lastega. Küll aga kaitseb ta arusaadavalt oma poegi teiste loomade eest kui need kipuvad nende pesale ligi. Kaitstes ei ole ta agressiivne, annab aga selgelt märku, et teised loomad hoidku eemale. Inimesi koeraema usaldab lastes askeldada nii tema enda kui ka imepisikeste poegadega. Koeraema omanik oli joodik, keda osaval loomakaitsjal õnnestus pühapäeval pärast mitut tundi kestnud protsessi veenda, et too koera koos vastsündinud poegadega teadjamatesse kätesse loovutaks. Teada on, et omanik on Jessica peal vägivaldagi kasutanud ja teda korduvalt kaikaga peksnud. Olgugi, et joodik enda arvates päästis koera, sest enne teda jõudis alla aastane koeraema veel ka ühe kriminaali juures elada, kes tänaseks vanglatrellide taga.

Eesti Loomakaitse Selts palub loomasõpradel tungivalt postitust jagada võimalikult paljude teiste vähemalt sama südamlike loomaarmastajatega, et leiaksime koeraperele kiiresti tubli hoiukodu või mitu hoiukodu, kust koerapojad leiaksid omale asendusemad ning meie väeti koeraema saaks asuda jõudu koguma.

Kutsikate päästmisloo kõige esimest videot vaata siit:

Lisaküsimuste või hoiukodu pakkumise soovi korral palun kirjuta seltsile info@loomakaitse.ee, helista telefonil 5267117 (E-R 9-17) või otse koerapere päästja mobiiltelefoninumbril 53741998.