Talviti, kui pakane järved kinni külmutab, siis pruugib vaid loomal jää peale uitama minna, kui ta oma raskuse tõttu kogemata läbi jää kukub. Sealt august iseseisvalt välja saamine ei ole enam lihtne. Nii oli juhtunud ka videosse jäänud põdraga vahetult enne, kui inimesed juhuse läbi temani jõudsid.

Peale poolt tundi askeldamist oli põdral võimalik end sellest jääaugust vabaks päästa. Jääkülmas vees ligunemise tõttu olid tal jalad läbikülmunud, mis tõttu oli tal algul pisut raskusi seismise ja kõndimisega. Olenemata sellest, et põder oli juhtunust šokis, tundus temaga füüsiliselt pealtnäha kõik korras olevat, sest ta jalutas iseseisvalt metsa poole minema.

"Kui me põdrani liikusime, siis nägime samal ajal pealt tema lõputuid üritusi end veest välja rebida, kuid ta ei suutnud end sealt üles upitada ega ka jääd murda. Minu elukaaslane, Sigrid Sjösteen, hakkas agaralt põdrale tee tegemiseks jääd lõhkuma. Meie mõte oli lõhkuda jää sinnani, kus põder põhja ulatub ning selle kaudu end veest välja upitab. Selle 30 minuti jooksul lõhkusime me jääd vaheldumisi, kuni lõpuks oli põder väljaspool ohtu."

Allikas: treehugger.com