Puugirohtusid on erinevaid. On olemas tilgad ehk täpilahused ning on olemas puugirihmad. Sobilik puugirohi tuleb valida koera kehakaalu järgi. Videos mainib arst, et iga puugirohi ei pruugi sobida igale koerale, sest on aineid, mida mõni koer ei talu.

Täpilahuse puhul on oluline jälgida, et lahus pannakse koera turjale, sest seda kohta ei saa koer lakkuda. Korraga tuleb ära kasutada terve tuub.

Järgmiseks proovib arst patsient Sandy peale lemmikloomakauplusest Urr ja Nurr hangitud puugirihma. Puugirihma puhul on tähtis, et rihm oleks fikseeritud kindlalt ümber koera kaela. Rihm peaks olema vastu nahka, kuid nii, et see koerale ebamugavusi ei tekitaks. Tähelepanu tuleks pöörata ka sellele, kas konkreetne rihm on veekindel või tuleb see ujumise ajaks kaelast eemaldada.

Kindlasti tuleks eelnevalt tutvuda ravimi kasutusjuhendiga. On rohtusid, mida kasutades tuleb koer mõnda aega veekogudest eemal hoida. Samuti tuleks jälgida ka toimeaega, mis on erinevate rohtude puhul erinev.

Erinevaid puugirohtusid leiab loomakliinikutest, veterinaarapteegist, hästivarustatud lemmikloomapoodidest ja apteekidest.