Testitavaid mänguasju aitasid välja valida lemmikloomakaupluse Petmarket töötajad. Otsustasime katsetada erinevaid mänguasju, mida kassiomanikud tavatsevad oma lemmikutele osta, et näha, mida kassid ise nendest leludest arvavad.  

1) Pulga otsas olev hiir. Test näitas, et kassidele ei pidanudki selle lelu tööpõhimõtete selgitamisega vaeva nägema - kassid mängisid meelsasti.

Kasside mänguasjad

2) Hiirekujuline mänguasi, mis peaks kassis välja tooma tõelise jahimehe. Test näitas, et tegemist on mänguasjaga, millega mängimiseks peab kassil olema vastav tuju. Ehkki lelu sisse oli peidetud kuulike, ei teinud kassid ei helist ega põrandale pandud hiirest väljagi. 

Kuid vastupidiselt nööri otsas olevate mänguasjadega, mis tuleks kodust äraminekul kassi eest ära panna, võib kass selliste hiirtega mängida ka ilma omaniku juuresolekuta, mistõttu on need mänguasjad hea jätta kassile mängimiseks siis, kui teid ennast kodus ei ole. Küll kass juba teab, mida hiirekesega teha, kui mängutuhin peale tuleb. 

Kasside mänguasjad

3) Karvane rõngas, mille sees on peidus hiir. Tundus, et ka see mänguasi vajab harjumiseks veidi aega. Rulli sees oleva hiire sabaks kinnitatud värvilised suled äratasid siiski vähemalt ühe katsetaja täheleapanu. 

Mänguasi

4) Pall, mille sisse saab peita toidupalad, et kassidel oleks huvitav palli veeretades huvitav sööki kätte saada. Testis selgus, et mänguasi on kasside õrnade käppade jaoks liiga raske, veeretamiseks natuke kobakas ja teeb veeremisel liiga kolisevat häält. 

Toidupall

5) Paela otsas olev mänguasi, millega oli kaasas ka kasside haistmismeelt ergutav pulber. Nagu ikka, saavad kasside tähelepanu koheselt need mänguasjad, mis on kerged ja mida saab paela otsas liigutada. Selle mänguasja puhul tundus siiski, et kassides äratas enam huvi eraldi kotikesse pakitud kasside jaoks vastupandamatu lõhnaga naistenõges (catnip) kui mänguasi ise. 

Kasside mänguasjad