Kuigi paljud nendest postitustest on osutunud võltsinguteks, on näha esimesi märke loomadest, kes linna äärealadelt aina kaugemale seiklevad. Näiteks nähti Jaapani linna Nara tänavatel ringi hulkumas tähnikhirvi, ühel tühjal Panama rannal nähti pesukarusid ja Oaklandis märgati kalkuneid ringi hulkumas.

Metsikute kalkunite karjad pole Oaklandi linnas küll väga ebatavaline nähtus, kuid nüüd on hakatud linde nägema linnaosades, kuhu nad muidu sattunud ei ole. Barcelona elanikud võivad näha, kuidas metssead mööda tühje ja vaikseid linnatänavaid longivad.

San Felipe´s on turistide asemele ilmunud hoopiski pesukarud. Kohalik mees kirjeldas, kuidas ta ühel päeval tühjas rannas lainelaua peal kolme pesukaru nägi. Ta lisas, et selle kuue aasta jooksul, mis ta seal elanud on, pole ta sellist pilti veel näinud.

Nara linnas luusivad tähnikhirved pole samuti kohalikele uudne nähtus. Nimelt on tähnikhirved harjunud, et inimesed neid aastaringselt riisigalettidega toidavad. Nüüd, kui pargis enam inimesi ei käi, on hirved hakanud toitu otsima linna pealt.

Sellised muutused toimuvad väga vaikselt ja päriselt metsloomad linnaelu ikkagi üle võtma ei hakka. Loomulik on see, et mõned rebased hiilivad oma peidukohtadest välja ja uudistavad linnas ringi. See on hea meeldetuletus, et loomad on alati inimeste seas elanud.

Allikas: theguardian.com

Vaata videot metssigadest Barcelonas: