Kasside kaklused Downing Streetil on jõudnud „murettekitavale“ tasemele pärast järjekordset metsikut kokkupõrget peaministri kassi Larry ja välisministeeriumi hiirepüüdja Palmerstoni vahel.

Palmerston on Downing Streetil alles uustulnuk, kes saabus välisministeeriumisse aprillikuus ja kelle põhitööks on hiiri püüda.

Karvatuustid lendavad, kui Larry ja Palmerston taas Downing Streetil mürgeldavad. Maja nr 10 elanikku Larryt pidi veterinaar juba tohterdama pärast seda, kui tema oponent, musta-valgekarvaline Palmerston, ta paremat esikäppa vigastas.

Viimase kakluse lahutas kogenud poliitikafotograaf, kes on olnud ka viimaste nädalate vaenutegevuse kaardistajaks. Tema sõnul oli see kisma siiani nähtutest kõige hullem.

Youtube.com kuvatõmmis

Üha tulisemaks muutuv maadejagamine on toonud kaasa üleskutsed midagi ette võtta, enne kui üks kassidest surma saab.

Esmaspäevahommikuse möllu tulemusel lendasid Downing Streetil karvatutid ja mõlemad kassid lonkisid pärast kakluse lahutamist oma teed – ühel isegi kaelarihm ära rebitud.

Välisministeerium eitas kõike juhtunuga seonudvat. Võitluse tagajärjel Palmerstoni kaelale tekkinud märgid olid välisministeeriumi sõnul vaid reaktsioon kirbuvastastele tilkadele.

Youtube.com kuvatõmmis

Kuid aegamööda on ta trüginud Larry valdustesse ja üritas eelmisel nädalal tungida isegi majja nr 10, enne kui politseinik ta eemale peletas. Larry on seal elanud aastast 2011. David Cameron rääkis temast oma viimasel esinemisel Alamkojas, öeldes, et ei võta Larryt lahkudes kaasa, kuna kass ei kuulu talle vaid majale.

Võttes aga arvesse kasside vahelisi hiljutisi intsidente, soovib see vöödiline ilmselt, et eelmine elanik oleks ta endaga siiski kaasa viinud.

Allikas: skyNews