Pärast 1986. aasta aprillis toimunud tuumakatastroofi pidid teatavasti evakueeritud perekonnad hülgama oma lemmikloomad, sealhulgas ka koerad. Nagu ka HBO seriaalis oli näha, siis Nõukogude liidu valitsus saatis mõne aja pärast piirkonda sõdurid, et need süstemaatiliselt loomi hukkaks. Sellega üritati väidetavalt välistada saaste levikut ning lõpetada nälgivate loomade piinad.

Lucas Hixson, üks loomi aitava fondi "Clean Futures" töötajaid rääkis BBC-le, et paraku polnud sõdurid oma töös täiesti efektiivsed ning hetkel on endiselt sealses ohutsoonis ringi liikumas tuhandeid hulkuvaid koeri. Kõik nad arvatakse olevat toona pääsenud loomade järeltulijad.

Loomade igapäevaelust rääkides mainis vabatahtlik Manny, et koerad tulevad küll inimestele lähedale, kuid nad ei usalda neid. "See on nagu mäng. Politsei ja röövlid või muu taoline," rääkis vabatahtlik.

Videos on veel näidatud, kuidas tsoonis töötavad loomade vabatahtlikud püüavad koeri, viivad nad kliinikusse ning mõõdavad kiirguse mõju loomadele. Loomakaitsjate sõnul on loomadel sageli nö peale sattunud kiirgust (saastunud muru, pori vms), mille nad siis sealt maha pesevadnja seejärel ongi koerad jälle radiatsioonivabad. Siis loomad vaktsineeritakse, antakse neile süüa ja mõne tunni pärast lastakse tagasi loodusesse.

"See on päris ränk. Sa soovid, et saaksid nad tuua ja anda kõigile perfektse kodu, nagu minu omadel on, aga me laseme nad tagasi oma keskkonda," rääkis vabatahtlik Consie, kelle sõnul on koertel omakeskis parem elu.

Samas on videos näha ka mitu koera, kes on Tšernobõlist nö adopteeritud ja elavad nüüd haigustevaba unistuste elu.