Möödunud pühapäeval sündis jaapani makaakide grupis tänavune viies võsuke. Hahapoeg viidi kokku täiskasvanud hahkadega, kes võtsid ta rahulikult omaks. Ka hülgepoeg Virgo lesib üha julgemalt koos vanematega loomaaiakülaliste vaateväljas, vahendab loomaaed sotsiaalmeedias.

Lõvimaja õueekspositsioonis primaatide ja ninakarude vahel saab nüüd näha osavaid kaljuronijaid mokosid. Lõuna-Ameerika päritolu merisigade sugulased mokod on head hüppajad ja ronijad, kes vaatamata oma nüridele küünistele toituvad võimalusel puude ladvus.

Ninasarvikutele pakkusid lõhnaelamusi kahvrilaimi lehed. Ema-poega Kibibi ja Kibeta olid asjast täitsa huvitatud, tonksisid lõhnaallikat sarvega ja lükkasid lehtedega rikastatud palki, et paremini nuuskida. Isane Kigoma aga pelgas aromaatseid lehti, püüdis nende poole mitte vaadata ja lähenes aia äärde pandud tavapärastele söödaokstele nagu krabi külg ees.

Teisipäeval toimus järjekorras neljas loomade heaolu töötuba, mis seekord oli pühendatud loomade elukeskkonna rikastamise vahendite meisterdamisele. Loomaaednikud punusid pajupalle, ehitasid papiloomi ja valmistasid tuletõrjevoolikutest lõõtsasid, mis kõik aegamisi loomade ette jõuavad.

Ööd lähevad kukesammul üha pimedamaks ja hilisõhtused ekskursioonid loomaaias on selleks aastaks otsa saanud.

Valikulist nugiliste tõrjet tehakse sõralistele, ilvestele ning kääbus- ja dekoratiivkanadele. Kontrolliti üle heleflamingode tiivasulgede kasv ning kärbiti neil, kellel vaja.

Paksunahaliste maja surikaadi ja vöölase ekspositsioon on remonditud, sisustust uuendatakse jooksvalt. Kogu maja fassaadi värvimine kestab, kuid loomade uudistamist see ei sega.

Vabatahtlikena käisid loomaaial abiks Saku Taipoksi Klubi liikmed ja G4S malevlased.

Tšehhist tulnud teate kohaselt on amuuri tiiger Pootsmani kolm järglast esimese ülevaatuse läbi teinud ning on selgunud, et kutsikatest üks on isane, teised kaks aga emased.

Taas on kätte jõudnud aeg Loomaaia Aasta Sõbra valimiseks. Nominendiks võib esitada kõiki füüsilisi või juriidilisi isikuid, kes on aasta jooksul oma tegevusega loomaaia edenemisele eriliselt kaasa aidanud.

Laupäeval, 20. juulil pidas loomaaed aga jäätisepäeva.

Loomaaia söödaköögis valminud maitsvad külmutatud hõrgutised jõudsid loomade toidulauale. Loomaaia töötajad aitasid ka mõista loomade tegevusi maiuste kättesaamisel ja andsid seletusi nii eesti kui inglise keeles.